Liviu Dragnea a vorbit, joi seara, despre un plan lansat în ultimele zile şi discutat cu ministrul Petre Daea. Şeful PSD spune că în curând statul va lansa propriile sale magazine, acestea fiind doar finalul unui traseu economic prin care Guvernul vrea să ajute producătorii români să îşi vândă marfa produsă.

„Soluția, ce am vorbit că urmează, este spații de depozitare, centre de colectare, microfabrici. Prin Casa de Comerț dăm drumul la rețeaua de magazine ca să şi poată să vândă marfă, prin Casa de Comerț înființată, așa câștigăm bătălia. Am pus în Fondul de Dezvoltare, dăm bani să extindă energia electrică. Ieri am fost nervos să aflu cum își bat joc de fermieri”, a spus Liviu Dragnea joi seara la Antena 3.

Preşedintele PSD mai spunea aseară că România este o țară bogată, iar românii sunt harnici și nu a fost niciodată nevoie să ia de la cineva ceva, însă problema liderului PSD este că alții „vin peste noi”, fără a identifica cine e această entitate și care e scopul „cotropirii”.

„Țară asta este bogată, românii sunt harnici, doar să-i ajuți”, a spus Liviu Dragnea, joi seară, la Antena 3.

Liviu Dragnea i-a cerut zilele acestea ministrului Daea, să înfiinţeze, prin Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA, din subordinea ministerului Agriculturii, o reţea de hypermarketuri numai cu „produse româneşti, de la producătorii români”.

Liderul PSD este de părere că „producătorii români se chinuie să le ajungă produsele pe raft” în timp ce „noi în continuare cumpărăm cu preponderenţă produse din alte ţări că aşa consideră nişte companii multinaţionale că românii trebuie să mănânce mai prost şi mai scump”.

„Noi suntem harnici, noi nu avem nevoie de la nimeni să luăm ceva. Noi nu am fost coloniști. Nu. Coloniștii ce făceau: mergeau să ia din țările unde ajungeau, să le ia de acolo resursele, că să discutăm cinstit.’Domnule, stați că venim să va civilizăm, să va aducem democrație’. Nu. Noi de ce nu am plecat nicăieri? Că ne-a dat Dumnezeu tot, problema este că vin peste noi. Ne batem sau stăm cu mâinile pe piept?”, a mai spus Dragnea joi seara.