Afirmaţia a fost făcută în contextul în care liderul social-democrat a fost întrebat, la o conferinţă de presă organizată la Uzinele Dacia, cum comentează faptul că premierul Mihai Tudose ar fi anunţat, după întâlnirea cu sindicaliştii, că este dispus să ia în calcul renunţarea la această măsură. 

“Eu zic că discutăm, încă nu a dat verdictul, deci mai avem o speranţă. Deci mai avem o speranţă, dacă ia în calcul, mai avem o speranţă. Dacă ne primeşte la discuţii, da, dacă nu, domnul Hossu (preşedintele Cartel Alfa Bogdan Hossu – n.r.) să conducă dumnealui guvernul, e foarte simplu. Nu putem să renunţăm la orice măsură care ajută salariaţii din România pentru că ne speriem de un protest”, a spus Liviu Dragnea

Liderul PSD afirmase, anterior, că măsura avută în vedere va aduce beneficii atât angajaţilor, cât şi companiilor. 

“Sigur că noi asistăm în ultima perioadă la proteste generate de măriri de salarii. E o noutate, dar o să ne obişnuim şi cu asta. Trecerea contribuţiilor de la companie la angajat înseamnă că pentru angajat cresc contribuţiile la pensii (…), angajatorul nu va avea o cheltuială totală mai mare, iar salariatul va avea un venit net puţin mai mare, în funcţie de salariu. Deci, în condiţiile în care salariatul câştigă, în condiţiile în care se simplifică procedurile în cadrul companiei şi compania nu pierde, de ce ar trebui să renunţăm?”, a declarat Dragnea. 

Câteva mii de reprezentanţi ai sindicatelor din mai multe domenii de activitate au protestat miercuri, în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, nemulţumiţi, printre altele, de măsura autorităţilor de a transfera contribuţiile de asigurări din sarcina angajatorului în cea a angajatului. 

O delegaţie a protestatarilor prezenţi la mitingul din Piaţa Victoriei a fost primită la discuţii la sediul Guvernului. 

Premierul Mihai Tudose a declarat, la finalul discuţiilor, că nu s-a renunţat la transferul plăţii contribuţiilor de la angajator la angajat şi că, în această privinţă, se caută o soluţie alături de sindicate, astfel încât toată lumea să fie de acord. 

“Nu, a spus-o şi domnul preşedinte Hossu foarte clar. Şi o repet şi eu sper, la fel de clar. Nu s-a luat decizia renunţării la acest transfer. Găsim o soluţie de compensare sau de implementare a Legii salarizării, dacă se poate să nu mai facem acest transfer să vedem cum compensăm, acolo va fi soluţia aleasă. Dar, de vineri, aşa cum v-a spus domnul preşedinte avem un grup de lucru, trebuie să vorbim cu toate confederaţiile sindicale, fie toată lumea de acord”, a declarat Mihai Tudose în Piaţa Victoriei, alături de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

AGERPRES