Cresterea taxelor, impozitelor, accizelor și transferul de la angajator la angajat al impozitului pe venit si contribuțiilor a modificat semnificativ în RĂU structura cheltuielilor românilor în perioada 2016-2018, scrie senatorul pe contul său de Facebook.

Pentru toate categoriile, salariat, somer, pensionar, a SCĂZUT procentul din cheltuieli alocat consumului și a CRESCUT procentul alocat impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor și taxelor. În fiecare lună, românii dau mai mulți bani la stat, ca procent din cheltuieli, și rămân cu mai puțini bani pentru consu, explică Florin Cîțu. 

Da, contrar propagandei PSD+ALDE finanțată de la Moscova, pensionarii au dat mai mulți bani la stat și au rămas cu un procent mai mic pentru consum. Este și mai dramatic pentru că au scăzut procentele alocate cheltuielilor de consum în timp ce prețurile au explodat, scrie Cîțu. 

Concret, guvernarea toxică PSD+ALDE a făcut să scada procentul alocat cheltuielilor de consum de la 64% în 2016 la 55.8% în 2018. În același timp cheltuielile cu impozite, contribuții, cotizații și taxe au CRESCUT de la 20.3% în 2016 la … 32.4% în 2018, se arată în postarea senatorului.

În ultimii doi ani românii în fiecare lună au TĂIAT din banii de consum și i-au dat statului. La schimb au primit bastoane, gaze lacrimogene, sfidare din partea unor politicieni condamnați, sfidare din partea acelor angajați la stat care au ajuns acolo pe linie de partid, sfidarea celor cu pensii speciale care ajung la 2 miliarde euro pe an, servicii mai proaste, infrastructura mai proasta etc…, concluzionează Florin Cîțu.