Este scandal imens pe scena politică. PSD este aproape de a pierde puterea, dar încearcă să supraviețuiască prin numirea unor persoane în funcții importante. Desemnarea lui Dan Nica pentru postul de comisar European l-a scos din minți pe lierul USR, Dan Barna. Acesta spune că propunerea PSD este o soluție de rezervă a unei idei proaste. Liderul USR susține că Dan Nica nu este altceva decât un propagandist al fostului președinte PSD, Liviu Dragnea.

„Problema de fond este că suntem în pericol să pierdem un portofoliu valoros, acela al Transporturilor, pentru că al nostru Guvern insistă să trimită la Bruxelles un alt membru al clanului. Dan Nica nu este altceva decât un propagandist al lui Liviu Dragnea. E ridicol să fie prezentat astăzi ca specialist în domeniul transporturilor. E practic o soluție de rezervă la o idee foarte proastă, ideea cu doamna Plumb”, a declarat Dan Barna, la RFI.

Liderul USR spune că PSD nu mai are legitimitate să propună candidatul României la funcția de comisar european. „PSD în momentul de față nu mai are legitimitatea să propună comisarul. Am cerut consultări, am cerut dezbateri cu partidele, pentru a putea să trimitem la Bruxelles într-adevăr o personalitate și onestă și competentă, pentru că e simpatic așa, cum doamna Dăncilă îl acuză pe Dacian Cioloș pentru eșecul propunerii pe care chiar dânsa a făcut-o, dar dincolo de asta, Dacian Cioloș este o personalitate apreciată la Bruxelles și e liderul celui de-al treilea grup europarlamentar, pe când doamna Dăncilă are probleme de credibilitate, împreună cu întregul Guvern, iar rușinea pe care România a suferit-o prin respingerea comisarului se datorează exclusiv acestui Guvern, care a făcut o propunere imposibil de apărat de către oricine”, a adăugat Barna.

Viorica Dăncilă a anunțat, marți, după CEx, că Dan Nica rămâne propunerea pentru funcția de comisar european, iar dacă se cere, PSD are și o propunere de rezervă, o femeie, respectiv pe Gabriela Ciot.