Dosarul accidentului în care a fost implicat Lucian Bode, clasat. Surse judiciare: Nu fost întrunite elementele constituitive ale unei infracțiuni

Surse judiciare au declarat pentru g4media.ro că Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului general a decis clasarea dosarului accidentului în care a fost implicat Lucian Bode. Sursele mai spun că nu au fost întrunite elementele constitutive ale unei infracțiuni.

„S-a emis soluție de clasare și pentru șoferul SPP. Nu au fost întrunite elementele constituitive ale unei infracțiuni” au declarat surse judiciare pentru G4media.

Amintim că la finalul lunii august anul trecut, mașina în care se afla Lucian Bode a fost implicată într-un accident rutier pe drumul național dintre Pitești și Râmnicu Vâlcea. La vremea aceea, ministrul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Șoferul mașinii în care se afla demnitarul a intrat pe contrasens, încălcând linia continuă. Autoturismul a acroșat un alt vehicul care mergea regulamentar.

Dosarul a fost preluat în septembrie 2020 de către Secţia Parchetelor Militare

În data de 3 septembrie 2020, procurorul general Gabriela Scutea a dat o ordonanță prin care dosarul a fost preluat de Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General de la Parchetul Militar București.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul Militar București, după ce a fost declinat de Parchetul Judecatoriei Pitești întrucât șoferul e militar SPP. În dosar a fost începută urmărirea penală in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Ministrul și-a cerut scuze față de cei care au avut de suferit în urma accidentului rutier

După ce a fost implicat în accident, la cinci zile distanță, ministrul Lucian Bode și-a cerut scuze față de cei care au avut de suferit din cauza accidentului rutier. Acesta se referea atât la pasagerul polonez care a avut nevoie de îngrijiri medicale și la ceilalți șoferi care au așteptat mai mult de o oră în coloană.

“În primul rând îmi cer scuze față de toți cei care au avut de suferit în urma acestui nefericit incident și mă refer la persoana rănită, pasagerul polonez care, deși nu a necesitat spitalizare, a avut nevoie de îngrijiri medicale și mă refer în egală măsură la participanții la trafic care au fost nevoiți să aștepte mai mult de o oră în coloană după acest nefericit incident”, spunea atunci Lucian Bode.