Preşedintele american, însoţit de soţia sa Melania Trump, a mers în faţa Memorialului naţional al celui de-al doilea Război Mondial situat la câţiva paşi de Casa Albă. Donald Trump a adus un omagiu „forţelor libertăţii care au învins tirania”, aducând în acelaşi timp aminte de „preţul greu plătit pentru libertate” de soldaţii americani care au luptat în acest război.

„Marea parte a acestor războinici, altruişti şi eroici, nu a cunoscut niciodată viaţa într-o Americă prosperă. Ei au crescut în perioada Marii Recesiuni, pe când previziunile economice în America păreau sumbre”, a susţinut preşedintele Trump, în aceeaşi zi în care au fost publicate statisticile catastrofale cu privire la şomaj, după blocarea economiei din cauza măsurilor împotriva pandemiei.

„În cursul ultimelor luni, naţiunea noastră a fost expusă unui atac redutabil în cursul pandemiei de coronavirus. Însă la fel cum am făcut de atâtea ori până acum, America va triumfa”, a mai susţinut preşedintele american.

Economia americană a pierdut luna trecută 20,5 milioane de locuri de muncă, cel mai semnificativ declin din timpul Marii Recesiuni, transmite Reuters, potrivit Agerpres. Rata şomajului a urcat în aprilie la 14,7%, de la 4,4% în martie şi nivelul cel mai scăzut de 3,5% în februarie, a anunţat vineri Departamentul american al Muncii. Este cel mai ridicat nivel de după Al Doilea Război Mondial, depăşind recordul de 10,8% înregistrat în noiembrie 1982.