'Acordul privind un compromis de 25 de milioane de dolari parafează o schimbare spectaculoasă a lui Donald Trump şi o victorie pentru cele peste 6.000 de victime ale universităţii sale frauduloase', a salutat vineri procurorul New Yorkului, Eric Schneiderman, care a angajat în 2010 puneri sub acuzare în paralel cu acţiunile colective depuse în California.

Pe lângă despăgubirile plătite foştilor săi 'studenţi', Donald Trump va trebui să achite o amendă de un milion de dolari pentru încălcarea legislaţiei din domeniul educaţiei, scrie Agerpres.

Viitorul preşedinte american pune astfel capăt unei afaceri care risca să îi otrăvească tranziţia spre Casa Albă. Un proces fusese fixat la 28 noiembrie în California pentru această afacere datând din perioada în care era doar un om de afaceri în imobiliare şi un star al emisiunilor de telerealitate.

'Chiar dacă nu avem nicio îndoială asupra faptului că Universitatea Trump ar fi avut câştig de cauză în proces, rezolvarea acestor litigii permite preşedintelui ales să se dedice în totalitate problemelor importante ale marii noastre naţiuni', a subliniat Trump Organization într-un comunicat.

Universitatea Trump a fost înfiinţată în 2004, cu promisiunea de a dezvălui secretele pentru a face avere în domeniul imobiliar, în schimbul anumitor sume de bani.

Şase ani mai târziu, această structură cu scop lucrativ care doar elibera diplome şi-a închis porţile pe fondul unor polemici: mai mulţi studenţi s-au considerat înşelaţi, afirmând că au putut participa numai la seminarii contra cost şi de proastă calitate şi au sesizat justiţia.