Donald Trump plănuiește să recapete fotoliul de la Casa Albă?

Fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, urmează să decidă dacă să candideze din nou la fotoliul de la Casa Albă după alegerile de la jumătate de mandat („midterms”) în Congres, prevăzute în noiembrie 2022, transmite reuters.com

Donald Trump a anunţat că vrea să-i ajute pe republicani să reia controlul în cele două Camere ale Congresului, în alegerile de anul viitor, considerat deja un scrutin cu valoare de referendum anticipat al mandatului democratului Joe Biden, aflat în funcţie de la 20 ianuarie.

Susţinătorii îl vor înapoi pe Trump

„Avem şanse foarte, foarte bune să recucerim Camera (Reprezentanţilor). Există o şansă bună să recucerim Senatul şi, sincer, vom lua o decizie după asta”, a declarat el marţi, 16 martie, într-un interviu acordat postului Fox News.

Susţinătorii săi par în continuare dispuşi să-l susţină, în cazul în care ar candida în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2024, apreciază el.

„După toate sondajele, ei vor ca eu să candidez din nou, dar vom vedea”, a declarat Trump.

Fostul preşedinte le-a recomandat tuturor americanilor să se vaccineze împotriva COVID-19, în contextul în care sondaje arată că o majoritate a alegătorilor republicani şi susţinători ai lui Trump sunt reticenţi faţă de ideea de a se vaccina împotriva noului coronavirus.

Primul discurs important după ce și-a părăsit funcția

În primul discurs important al fostului președinte după ce și-a părăsit funcția, Donald Trump a criticat primele demersuri ale președintelui Biden în privința imigrației și a crizei provocate de Covid-19, a deschis perspectiva unei noi candidaturi la președinție și s-a declarat drept păstrător al principiilor tradiționale ale GOP.

„Am parcurs un drum ca nimeni altcineva, un drum cum nu a mai existat vreodată, niciun alt drum nu a mai repurtat un asemenea succes. L-am început împreună cu patru ani în urmă și e departe de a se fi terminat. Să nu existe nicio îndoială, vom fi victorioși”, a declarat Trump.