„Dacă doriţi să vă imaginaţi viaţa sub o preşedinţie Biden, imaginaţi-vă ruinele fumegânde ale Minneapolisului, anarhia violentă din Portland şi trotuarele pline de sânge din Chicago în fiecare oraş din America”, a transmis Donald Trump cu câteva ore înaintea discursului adversarului său din ultima zi a Convenţiei Democrate, potrivit agerpres.ro

Oraşul Minneapolis a fost scena a numeroase proteste după moartea afro-americanului George Floyd la sfârşitul lunii mai. Trebuie menționat cu un număr îngrijorător de proteste a fost caracterizat prin violență.

Aceşti oameni au înnebunit

„Este în joc supravieţuirea ţării noastre (…) Aceşti oameni au înnebunit. Vor să vă confisce armele (…) Va interzice petrolul american. Singurul lucru pe care nu vor să îl abolească sunt impozitele voastre”, a subliniat Donald Trump.

Vorbind la Old Forge, un orăşel din Pennsylvania situat la mai puţin de 10 kilometri de Scranton, oraşul natal al lui Joe Biden, Donald Trump l-a acuzat pe rivalul democrat că şi-a uitat rădăcinile. Joe Biden „ne va aminti diseară că s-a născut în Scranton, dar a plecat în urmă cu aproximativ 70 de ani. A abandonat Scranton, a abandonat Pennsylvania”, a continuat el menţionând acest stat-cheie, unde a câştigat la limită în 2016 în faţa rivalei democrate Hillary Clinton.

„A petrecut ultima jumătate de secol la Washington, este acolo de 47 de ani şi acum va aduce schimbarea? Nu cred”, l-a ironizat Trump pe Biden.

Liderul de la Casa Albă a criticat îndelung şi absenţa interacţiunilor rivalului său democrat cu mass-media. „Nu a răspuns la o întrebare din 17 iulie, eu răspund la aproape 100 de întrebări pe zi!”, a conchis Donald Trump.

Mișcare de ultim moment în SUA

Donald Trump ține din nou lumea în suspans după ultimul anunț făcut. Liderul Statelor Unite a anunțat că marți va grația o persoană „foarte, foarte importantă”, fără a oferi însă alte detalii.

Pentru a nu crea dubii, Donald Trump a mai precizat că aceasta nu va fi informatorul Edward Snowden sau fostul consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn, informează Reuters, citată de agerpres.

„Voi graţia mâine (marţi) pe cineva foarte, foarte important”, le-a spus Trump reporterilor de la bordul Air Force One.

În același timp, Trump nu a dat curs solicitării de a oferi mai multe detalii, rezumându-se la a spune că acesta nu va fi Flynn sau Snowden, fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a SUA care trăieşte în prezent în Rusia şi care a fost inculpat pentru divulgare de informaţii secrete.

Sâmbătă, Donald Trump a declarat că ia în considerare graţierea lui Snowden, care în 2013 a furnizat o mulţime de dosare secrete unor organizaţii de presă ce au scos la iveală ample operaţiuni de supraveghere la nivel intern şi extern întreprinse de NSA.

Flynn a pledat de două ori vinovat pentru că a minţit FBI în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul de atunci al Rusiei, Serghei Kisliak. Departamentul de Justiţie al SUA a căutat să renunţe la dosarul penal împotriva fostului consilier în urma presiunilor din partea lui Trump şi a aliaţilor săi.

Luna trecută, Trump a făcut uz de puterile sale prezidenţiale pentru a-i comuta pedeapsa vechiului său prieten şi consilier Roger Stone, care fusese declarat vinovat în noiembrie pentru că a minţit Congresul şi pentru corupere de martor în cadrul anchetei privind posibile legături între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia în alegerile din 2016.