„Am auzit lucruri fantastice despre plasma de la convalescenţi”, a declarat Trump în timpul unei conferinţe de presă, potrivit agerpres.ro

Suspendarea măsurii

Conform celor transmise de New York Times, o aprobare de urgenţă de către Administraţia pentru controlul alimentelor şi medicamentelor (FDA) pentru utilizarea de plasmă sanguină ca tratament împotriva noului tip de coronavirus a fost suspendată din cauza îngrijorărilor referitoare la faptul că nu există suficiente informaţii care să susţină o asemenea abordare medicală.

„Aceasta ar putea fi o decizie politică”, a spus Trump. „Sunt o mulţime de persoane pe aici care nu vor să grăbească lucrurile pentru că ei vor să o facă după 3 noiembrie”, a adăugat el, cu referire la alegerile prezidenţiale.

„Am auzit de rate de succes în jur de 50%. Iar oamenii mor şi noi ar trebui să aprobăm asta dacă asta este bine, şi eu am auzit că e bine. Am auzit de la oameni de la FDA că aceasta e bine”, a spus Donald Trump.

Oamenii care supravieţuiesc unor boli infecţioase precum COVID-19 au în plasma lor sanguină anticorpi pe care sistemul lor imunitar i-a format pentru a lupta împotriva virusului. Aceşti anticorpi pot fi introduşi prin transfuzie pacienţilor recent infectaţi în încercarea de a-i ajuta să se vindece.

Mișcare de ultim moment în SUA

Donald Trump ține din nou lumea în suspans după ultimul anunț făcut. Liderul Statelor Unite a anunțat că marți va grația o persoană „foarte, foarte importantă”, fără a oferi însă alte detalii.

Pentru a nu crea dubii, Donald Trump a mai precizat că aceasta nu va fi informatorul Edward Snowden sau fostul consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn, informează Reuters, citată de agerpres.

„Voi graţia mâine (marţi) pe cineva foarte, foarte important”, le-a spus Trump reporterilor de la bordul Air Force One.

În același timp, Trump nu a dat curs solicitării de a oferi mai multe detalii, rezumându-se la a spune că acesta nu va fi Flynn sau Snowden, fost colaborator al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a SUA care trăieşte în prezent în Rusia şi care a fost inculpat pentru divulgare de informaţii secrete.

Sâmbătă, Donald Trump a declarat că ia în considerare graţierea lui Snowden, care în 2013 a furnizat o mulţime de dosare secrete unor organizaţii de presă ce au scos la iveală ample operaţiuni de supraveghere la nivel intern şi extern întreprinse de NSA.

Flynn a pledat de două ori vinovat pentru că a minţit FBI în legătură cu discuţiile sale cu ambasadorul de atunci al Rusiei, Serghei Kisliak. Departamentul de Justiţie al SUA a căutat să renunţe la dosarul penal împotriva fostului consilier în urma presiunilor din partea lui Trump şi a aliaţilor săi.

Luna trecută, Trump a făcut uz de puterile sale prezidenţiale pentru a-i comuta pedeapsa vechiului său prieten şi consilier Roger Stone, care fusese declarat vinovat în noiembrie pentru că a minţit Congresul şi pentru corupere de martor în cadrul anchetei privind posibile legături între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia în alegerile din 2016.