Dominic Fritz a pierdut lupta cu directorul Filarmonicii Banatul. Documentul a fost suspendat

Pentru ca Ioan Coriolan Gârboni să rămână în funcția de director al filarmonicii, acesta era nevoit să obțină la evaluare nota 9.00. După evaluare, acesta a primit nota 8.7, insuficientă pentru a putea rămâne în fruntea Filarmonicii „Banatului”.

Din comisia care l-a evaluat pe Ioan Coriolan Gârboni au făcut parte Kovács Emőke, manager Filarmonica de Stat Dinu Lipatti din Satu Mare, Ioan-Dragoş Dimitriu, manager Filarmonica Braşov şi Răzvan Stana, consilier local, preşedinte al Comisiei V – pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, sănătate, protecţie socială, turism, ecologie, sport şi culte din cadrul Consiliului Local al Muncipiului Timişoara, notează adevărul.ro.

Consilierul local, medicul Răzvan Stana, ales de către Dominic Fritz să facă parte din comisie, a fost cel care a înclinat cel mai mult balanța către Ioan Coriolan Gârboni.

Raportul comisiei a fost contestat în instanță

Raportul dat de comisie a fost contestat în instanță de către Ioan Coriolan Gârboni. Până la finalizarea procesului acesta a cerut suspendarea documentului.

Cererea de suspendare a fost admisă de către Tribunalul Timiș și a fost dispusă „suspendarea executării Dispoziţiei nr. 631/17.05.2021, emisă de pârât (n.r. Primarul Municipiului Timişoara) până la soluţionarea definitivă a acţiunii înregistrate în dosar nr. 2618/30/2021 al Tribunalului Timiş”.

Amintim că sentința Tribunalului Timiș poate fi atacată cu recurs.