Este vorba despre actorul britanic Ben Cross, cunoscut în special pentru rolul său din filmul „Chariots of Fire”. Acesta a încetat din viață marţi, la vârsta de 72 de ani. Anunțul a fost făcut de agentul său.

„Ben a murit brusc după o scurtă suferinţă”, a declarat agentul său din Los Angeles pentru AFP, citează Agerpres.

Ben Cross s-a născut la Londra și a debutat în anul 1977, în filmul de război „A Bridge Too Far”, alături de Sean Connery şi Michael Caine.

O adevărată legendă

Totodată, acesta s-a făcut remarcat în musicalul „Chicago”, apoi a fost ales să joace în 1981 în „Chariots of Fire” rolul unui atlet evreu englez, Harold Abrahams, care se confruntă cu antisemitismul în drumul său către aurul olimpic în 1924.

Filmul, rămas în memoria publicului pentru celebra melodie semnată de Vangelis, a câştigat patru Oscaruri, inclusiv cel pentru cel mai bun film, însă Ben Cross nu a fost nominalizat.

Pe scena teatrală, actorul a fost extrem de activ și a preluat şi rolul tatălui lui Spock în filmul „Star Trek” din 2009, realizat de J.J. Abrams.

În ceea ce privește viața sa personală, Ben Cross a fost tatăl a doi copii, Theo şi Lauren.

La scurt timp după anunțul privind decesul actorului, fiica sa a declarat într-un mesaj postat pe Facebook că are „inima frântă” după dispariţia tatălui ei. Potrivit acesteia, tatăl său se confrunta cu o boală care s-a agravat subit în ultima săptămână.

„Era bolnav de o vreme, dar boala lui s-a agravat brusc în ultima săptămână”, a adăugat ea.