Grichka Bogdanoff, unul dintre gemenii vedete ai anilor 1980, care era cunoscut în special pentru emisiunea științifico-fantastică „Temps X”, difuzată între 1979 și 1987, co-găzduită împreună cu fratele său Igor, a murit de Covid-19.

„Înconjurat de dragostea familiei sale și a celor dragi, Grichka Bogdanoff a murit”, a scris familia sa într-un comunicat trimis de agentul său.

Nu erau vaccinați împotriva COVID

Potrivit informațiilor Le Monde, Grichka Bogdanoff a fost internat pe 15 decembrie în secția de terapie intensivă a spitalului Georges-Pompidou, după ce a fost infectat cu Covid-19. În aceeași zi, și fratele său Igor a fost primit în aceeași secție a unității, din motive identice. Potrivit unei surse apropiate celor doi frați, aceștia nu erau vaccinați împotriva Covid-19.

Doctori în fizică și matematică, scriitori, prezentatori de televiziune, descendenți ai aristocrației austriece, figuri ale științei populare și subiect de controversă pentru cercetători … în mai bine de patruzeci de ani de viață publică, Igor și Grichka Bogdanoff s-au bucurat de mult succes ca urmare a amestecului de genuri pe care le-au promovat, între teoriile despre relativitatea generală și pasiunea pentru science fiction.

Cel mai recent, Bogdanoff și fratele său Igor au apărut în 2020 în cadrul versiunii franceze a show-ului „The Masked Singer”.

Se știu destul de puține lucruri despre viața personală a lui Grichka Bogdanoff, însă nu acesta nu a avut relații cunoscute. El și fratele său geamăn Igor aveau personalități total opuse în această privință, având în vedere că Igor s-a căsătorit cu Amélie de Bourbon Parme în 2009 și cuplul are un copil împreună.

Grichka (stânga) și Igor (dreapta) Bogdanoff

Figuri controversate ale televiziunii franceze

Romantismul originilor celor doi frați Bogdanoff, pe care chiar ei l-au hrănit, a contribuit la fel de mult la misterul care înconjura personajele lor, precum și povestea transformării fețelor lor: ambii au negat în repetate rânduri existența unei boli precum acromegalia sau utilizarea chirurgiei estetice.

„Noi, eu împreună cu Igor, experimentăm”, s-a limitat să dezvăluie Grichka într-un interviu, despre forma pe care a luat-o bărbia și pomeții lor de la mijlocul anilor 1990.

La conducerea emisiunii „Temps X”, din 1979 la postul de televiziune TF1, frații Bogdanoff s-au remarcat în peisajul audiovizual francez cu efecte speciale și costume argintii, purtate timp de nouă sezoane în fața a numeroși invitați cunoscuți.

Cei doi frați au fost implicați într-o serie de controverse, în special așa numita „afacere Bogdanov”, în care se presupune că frații au scris lucrări de fizică avansată fără sens, care au fost totuși publicate în reviste științifice de renume.