Federaţia Română de Lupte a anunţat, luni seara, pe pagina sa de Facebook, decesul lui Gheorghe Broşteanu, ”o figură emblematică a luptelor libere”.

Medaliat la Campionatele Europene, dar şi descoperitor de talente ca antrenor la CS Unirea Iaşi, Membru de Onoare al FRL, Gheorghe Broşteanu s-a stins din viaţă ”după o lungă şi discretă suferinţă”, la vârsta de 62 de ani.

Broşteanu a cucerit medalia de argint în 1982, la cat. 90 kg, la Campionatele Europene. A fost multiplu campion naţional şi câştigător a numeroase turnee internaţionale, dar şi Cetăţean de Onoare al municipiului Iaşi.

Federaţia Română de Lupte este constituită prin asocierea cluburilor sportive şi asociaţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti de lupte afiliate şi care recunosc şi respectă statutul şi regulamentele F.R.L., este persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă, neguvemamentală, apolitică şi fără scop lucrativ; se constituie în baza prevederilor O.G. nr.26/2000 şi a Legii nr.69/2000.

Doliu uriaș și în PNL

Este vorba despre soția marelui fruntaș liberal, Mircea Ionescu-Quintus. Soţia fostului lider liberal Mircea Ionescu-Quintus, Viorica Quintus, a decedat, luni dimineaţă, la vârsta de 94 de ani, au declarat surse apropiate familiei.

Potrivit acestora, evenimentul s-a produs în locuinţa din Ploieşti a familiei după ce, în urmă cu câteva zile, Viorica Quintus suferise un atac cerebral. Fiul acesteia este aşteptat să ajungă în ţară pentru a stabili programul funeraliilor.

Viorica Quintus a fost soţia lui Mircea Ionescu-Quintus, scriitor, om politic, fost ministru al Justiţiei, care a murit în septembrie 2017 la vârsta de 100 de ani, conform Agerpres.

Nu de puține ori, liberalul Rareș Bogdan a dezvăluit că avea o relație specială cu familia Quintus. Europarlamentarul a spus că intrarea sa în politică s-a produs și datorită seniorului și soției acestuia.