Doliu uriaș în cultura românească! Omul de cultură Gheorghe Căpăţână a murit duminică la vârsta de 72 de ani.

Gheorghe Căpăţână, alias George Eugen Doinaru, a fost absolvent al Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti.

El a fost director al Casei de Cultură din Constanţa înainte de Revoluţie, iar ulterior a condus posturile Radio Neptun şi Radio Costineşti.

Doliu uriaș în cultura românească! ”Misiune de credinţă din promovarea valorilor”

”Redacţia Revistei Manifest Româneşte anunţă cu întristare că omul de cultură Gheorghe Căpăţână, cunoscut în lumea spectacolului ca George Eugen Doinaru, a încetat din viaţă vineri, la 72 de ani, după o lungă luptă împotriva bolii.

Poate cel mai important om de litere, spectacol şi presă al Constanţei din ultimii 40 de ani, Gheorghe Căpăţână a fost creatorul şi conducătorul Cenaclului Eveniment, director al Casei de Cultură din Constanţa, al posturilor Neptun TV şi Radio Neptun, făcându-şi o misiune de credinţă din promovarea valorilor, ridicând necontenit nivelul de profesionalism şi rigoare pe care îl impunea tuturor şi, mai întâi, sieşi.

De asemenea, a lansat şi a învăţat meserie zeci de muzicieni, jurnalişti, tehnicieni. În acest sens, el se considera, în virtutea modestiei şi a bunului-simţ care îl caracterizau până la abandonarea de sine în favoarea celorlalţi, doar un „anonim săpător de fântâni”.

Inițiative pentru recunoaşterea meritelor sale

În ultimii ani, Gheorghe Căpăţână a făcut parte din Senatul Manifest Româneşte, a semnat câte un articol în primele patru numere ale revistei şi a realizat conceptul general şi regia tehnică a evenimentelor noastre de lansare.

Din păcate, iniţiativele promovate de redacţia noastră pe lângă fosta administraţie locală şi cea judeţeană din Constanţa pentru recunoaşterea meritelor lui s-au lovit de ignoranţa foştilor decidenţi, care au preferat să păstreze vechiul Tomis într-o zonă a aculturalului, cu desăvârşire sordidă.

În onoarea marelui nostru prieten, vom prezenta în zilele care urmează câte un material care să ni-l amintească.

Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească!”, se arată într-un anunț publicat luni pe pagina de Facebook a Revistei Manifest Româneşte.