Este doliu imens în lumea politică după ce un primar PNL în vârstă de 72 de ani a murit. Despre cauza decesului, jurnaliștii de la Monitorul de Vrancea au susținut că acesta a încetat din viață după o grea suferință. Este vorba de Corneliu Momanu, fost deputat, fost președinte al PNL Vrancea și primar al municipiului Focșani.

Acesta s-a stins din viață luni, 25 octombrie. Momanu a fost președinte al Fundaţiei Viitorul Vrancei, care deține actualul sediu al PNL Vrancea.

Corneliu Momanu a fost inginer constructor. În perioada 1972-1990 a fost şef şantier IJCM Vrancea. Tot atunci s-au pus bazele municipiului Focșani, al cărui edil avea să devină în anii 1990-1992. Între anii 1996-2004, Corneliu Momanu a fost consilier județean din partea Partidului Național Liberal. Au urmat apoi anii 2002-2004, când a reprezentat filiala PNL Vrancea.

Cine a fost Corneliu Momanu

Ulterior, acesta a devenit deputat. În anul 2006, Corneliu Momanu a făcut parte din rândul membrilor fondatori PLD. A fost partidul care s-a format în urma fuziunii dintre PD și PDL. Doi ani mai târziu, Corneliu Momanu s-a retras de pe scena politică.

Fostul lider politic a rămas în memoria colegilor din politică drept „politicianul cu cea mai bună prezenţă la lucrările Camerei Deputaţilor”, de peste 95%. De altfel, actualul președinte al PNL Vrancea și al Consiliului Județean din teritoriu a precizat că Momanu a fost „ omul care s-a implicat în viața publică, în administrație, căutând să facă bine comunității”.

„Corneliu Momanu, fost președinte al PNL Vrancea în perioada 2001 – 2005, a trecut astăzi la cele veșnice. O pierdere grea pentru familie și pentru toți cei care l-au cunoscut. Va rămâne în memoria noastră dreptul omul care s-a implicat în viața publică, în administrație, căutând să facă bine comunității. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Cătălin Toma. Acesta este președintele PNL Vrancea și al Consiliului Județean.

Sursa foto: Facebook/Cătălin Toma