Tragedia momentului în lume. Un nume supercunoscut a murit. Este vorba de Chick Corea. Acesta era o legendă a jazz-ului american. Artistul avea 79 de ani și suferea de o formă rară de cancer.

Chick Corea a cântat și în România. Se întâmpla  în 2012, la Bucharest Masters of Jazz Festival. Pe scenă au mai urcat și Al Jarreau, Dianne Reeves, John McLaughlin sau Nigel Kennedy. Festivalul muzical a avut loc la Sala Palatului, în perioada 23 octombrie – 5 noiembrie. A  fost organizat de Media Services Events și Blue Note Records/EMI.

Chick Corea, legenda jazz-ului american, a murit pe 9 februarie din cauza unei forme rare de cancer. El avea vârsta de 79 de ani. Anunțul a fost făcut într-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care, pe tot parcursul călătoriei, au ajutat la strălucirea focurilor muzicale. Sper că cei care simt nevoia de a juca, de a scrie, de a cânta într-un spectacol pot face acest lucru. Dacă nu este pentru ei înșiși, atunci pentru noi. Nu doar pentru că lumea are nevoie de mai mulți artiști, ci pentru că este mai distractiv”, a spus el într-un mesaj scris înainte de moartea sa, conform declarației pregătite de echipa sa.

„Misiunea mea a fost întotdeauna să aduc bucuria de a crea oriunde am putut și să o fac cu toți artiștii pe care îi admir atât de mult – aceasta a fost bogăția vieții mele ”, se mai arată în mesaj. 

Cine a fost legenda muzicii jazz, Chick Corea

Armando Anthony „Chick” Corea s-a născut pe 12 iunie 1941. El a câștigat în numeroase rânduri premiul Grammy la secțiunile pianist/keyboardist și compozitor de jazz american.

A ajuns foarte cunoscut prin activitatea lui din anii ’70. El a promovat stilul jazz fusion sau jazz-rock cum era denumit la vremea respectivă. Se poate spune că a contribuit direct la nașterea acestui stil de jazz.

Artistul a făcut parte din celebra trupă „Miles Davis Band”. El a luat parte la legendarele înregistrări ale lui Miles Davis de la sfârșitul anilor ’60, începutul anilor ’70.

În anii ’70 și-a format propriul grup de jazz „Return to Forever”. Cu acest grup a continuat să exploreze sonoritățile fusion. În anii 80′ și ’90 a avut numeroase alte colaborări explorând variate stiluri muzicale.