Doliu uriaș în lume. Cel mai înalt bărbat din Statele Unite a murit pe 20 august, la vârsta de 38 de ani, în statul Minnesota. Este vorba de americanul de origine ucraineană, Igor Vovkovinskiy, care măsura 2,35m. Acesta s-a stins din viață din cauza unei boli de inimă, Anunțul morții sale a fost făcut pe Facebook de mama acestuia, informează marţi nypost.

American de origine ucraineană, Igor Vovkovinskiy a trăit o viaţă marcată de boli, ca urmare a faptului că o tumoare a declanşat în organismul său o secreţie excesivă de hormoni de creştere.

Din acest motiv, familia sa s-a stabilise, încă din perioada copilăriei lui Igor, la Rochester, un oraş din nordul Statelor Unite cunoscut pentru centrul său de sănătate.

Moment decisiv între Barack Obama și Igor Vovkovinskiy

Deja mare pentru vârsta sa, „micul” Igor a continuat să crească, în pofida tratamentului, ajungând la o înălţime record pentru Statele Unite. Înălțimea mea care a depășit orice așteptări a fost consemnată de Recordurile Mondiale Guinness pe când Igor Vovkovinskiy avea 27 de ani.

În cadrul ediţiei din 2013 a concursului Eurovision, Igor Vovkovinskiy a purtat-o în braţe pe scenă pe Zlata Ognevici. Este vorba de cântăreaţa care a reprezentat ţara sa origine, Ucraina.

Anterior, Igor a mai cunoscut un moment de celebritate în 200. El a fost remarcat de Barack Obama în timpul unui miting politic. Igor Vovkovinskiy, care purta un tricou pe care scria „Cel mai mare susţinător din lume al lui Obama” şi care domina mulţimea, a dat mâna cu Barack Obama.

Conform Recordurilor Mondiale Guinness, cel mai înalt om din lume este în prezent Sultan Kösen (2,51 metri) din Turcia. Cel mai înalt om din istoria modernă este însă un american, Robert Wadlow, care a atins înălţimea de 2,72 metri şi care a murit în 1940, la vârsta de doar 22 de ani.

(sursa foto: en.wikipedia.org)