Doliu în lumea artistică din România!

Ne-a părăsit Doru Stănculescu!

Cunoscutul cântăreț și instrumentist de muzică folk Doru Stănculescu a încetat din viaţă, la vârsta de 71 de ani.

Din primele informaţii, Doru Stănculescu a fost găsit fără suflare, în dimineaţa zilei de luni, în propria casă, transmite Antena 3.

“Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stanculescu Doru-Emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!”, a transmis, pe Facebook, folkistul Eugen Avram, bun prieten şi coleg cu Stănculescu.

 

O carieră impresionantă, întinsă pe zeci de ani

Doru Stănculescu s-a născut pe data de 25 iunie 1950 la Bucureşti. Sora sa este cântăreaţa Mihaela Mihai.

A debutat în anul 1968 cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga. A realizat muzica pentru filmul “Porțile albastre ale orașului” (1974, regia Mircea Mureșan).

Primul material discografic al artistului este un disc single editat în anul 1979 de casa de discuri Electrecord, potrivit paginii sale de Wikipedia.

A apărut la Televiziunea Română cu melodii ca „Șambala”, „Ion Vodă Cumplitul”, „Ai, hai…”, „Ecou de romanță”, „Fără petale”.

Doru Stănculescu este membru fondator al Cenaclului Flacăra, unde a participat până la desființarea acestuia.

În 1996, el a primit Premiul pentru întreaga activitate artistică la Festivalul național de muzică folk „Om bun”, iar în mai 2002 a fost recompensat cu Diploma de Onoare al Ministerului Culturii și Cultelor la gala muzicală „O zi printre stele”.