Este doliu în Statele Unite! Unul dintre cei mai cunoscuţi actori şi comendianţi din această ţară, parte a celebrului “Saturday Night Live” pentru mai mulţi ani, a încetat din viaţă la numai 61 de ani.

Actorul şi comendiantul Norm Macdonald se lupta de aproape un deceniu, în tăcere, cu cancerul

Este vorba despre Norm Macdonald. El a murit marţi, 14 septembrie, după ce s-a luptat cu un cancer necruţător în ultimii nouă ani, relatează Deadline.

Norm Macdonald
Norm Macdonald

Lori Jo Hoekstra, bună prietenă şi parteneră de producţie a lui Norm Macdonald, era alături de acesta în ultimele clipe de viaţă. Ea spune că Macdonald a fost cel care a decis să ţină departe de ochii prietenilor, fanilor şi chiar a familiei lupta sa cu cancerul.

“Era cel mai mândru de comedia sa. Nu a vrut niciodată ca diagnosticul să afecteze modul în care publicul sau oricare dintre cei dragi lui îl vedeau. Norm era un comediant pur. Odată a scris că ‘o glumă ar trebui să surprindă pe cineva, nu ar trebui să fie niciodată lingușitoare’. El cu siguranță nu s-a complăcut niciodată. Norm ne va lipsi teribil”, a spus Lori Jo Hoekstra.

Norm Macdonald urma să urce pe scena New York Comedy Festival din luna noiembrie.

Devenit celebru pentru participarea la Saturday Night Live

Comediantul a făcut parte din echipa celebrului show de comedie şi satiră “Saturday Night Live” între 1993 şi 1998, fiind cel mai bine cunoscut pentru segmentele “Weekend Update”, pe care le-a prezentat timp de trei sezoane.

Cunoscut pentru umorul său sec, Norm Macdonald a refuzat să îl trateze cu blândeţe pe O.J. Simpson (celebrul sportiv american acuzat în 1994 că şi-ar fi ucis fosta soţie şi un prieten al acesteia – n.red.) în ciuda presiunilor în acest sens ce veneau de la şefii NBC.

Norm Macdonald s-a născut în oraşul Quebec din Canada pe 17 octombrie 1959 şi şi-a început cariera în cluburile de comedie din această ţară.

Primul contract serios a venit la începutul anilor ’90, când a fost angajat să scrie pentru “The Dennis Miller Show”. Apoi, Macdonald a fost scenarist şi pentru sezonul 1992-1993 al celebrul sitcom “Roseanne”, înainte de a se angaja la “Saturday Night Live”. Printre cele mai cunoscute sketch-uri ale sale de acolo se numără cel în care îl parodiază pe celebrul Burt Reynolds.

A jucat şi în multe filme cunoscute de comedie

Norm Macdonald a dat vina pe concedierea sa de la “Saturday Night Live” pe comentariile pe care le-a făcut la adresa lui O.J. Simpson, despre care a afirmat în mod repetat că este un criminal, iar asta nu a fost deloc pe placul şefului NBC pentru Coasta de Vest, Don Ohlmeyer, care ar fi fost prieten cu fostul jucător de fotbal american.

Actorul de comedie a mai putut fi văzut şi în propriul show, numit chiar “Norm”, în seriale precum “Girl Boss”, difuzat de Netflix, sau “The Middle”, dar şi în filme precum “Grown Ups”, “Funny People”, “Deuce Bigelow: Male Gigolo”, trilogia “Dr. Dolittle”, “The People vs. Larry Flynt” sau “Billy Madison”.

În 2004, Comedy Central l-a inclus pe lista celor mai buni 100 de comedianţi de stand-up din toate timpurile.

Sursă foto: Dreamstime