Apariția lui Elon Musk în emisiunea Saturday Night Live i-a scăzut averea cu 20 de miliarde de dolari

Săptămâna trecută, miliardarul Elon Musk a fost invitat în emisiunea de comedie numită Saturday Night Live (SNL). Acesta a apărut îmbrăcat în Waluigi, unul dintre personajele cunoscutului joc Mario. În cadrul emisiunii,  fondatorul Space X și Tesla a făcut mai multe glume cu privire la planurile sale și a spus că Dogecoin (criptomoneda) este, de fapt, o păcăleală, notează The Independent.

În urma estimărilor Forbes, s-a ajuns la concluzia că acțiunile Tesla au scăzut cu aproape 15% în ultima săptămână. În același timp, averea lui Musk a scăzut cu 20,5 miliarde de dolari în doar câteva zile. Joi, averea sa a fost estimată la 145,5 miliarde de dolari.

Vineri, acțiunile Tesla au înregistrat o nouă scădere,  coborând cu peste 18 procente de la începutul săptămânii.

Valoarea criptomonedei Dogecoin, susținută de Musk în ultima perioadă, a scăzut puternic. În primele 24 de ore de la emisiune Dogecoin pierduse deja 30% din valoare.

Tesla nu va mai accepta plata cu Bitcoin

Săptămâna aceasta Elon Musk a anunțat că  Tesla nu va mai accepta Bitcoin drept plată pentru mașinile sale din motive de mediu, ceea ce a provocat o scădere pe piața criptomonedelor. Deși cea mai valoroasă criptomonedă a recuperat o parte din scădere, încă este pe minus cu opt procente.

Elon Musk anunțase în februarie că Tesla urmează să accepte Bitcoin ca instrument de plată pentru mașini. Evoluția Bitcoin afectează Tesla întrucât constructorul de mașini electrice deține criptomonede în valoare de 1,3 miliarde de dolari. Astfel, când valoarea Bitcoin scade, compania Tesla este afectată și averea lui Elon Musk scade.

Sursă foto: Dreamstime