Medicii de la Spitalul de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava au fost șocați după ce proprietarul unei firme de panificație din Suceava a fost răpus de coronavirus.

Bărbatul, proprietarul firmei ”Pâinea de aur”, a fost internat la începutul acestei luni din cauza unui accident vascular cerebral. La internare, acesta a efectuat un test PCR care a fost negativ.

Ulterior, după două săptămâni,starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit, motiv pentru care i s-a mai făcut un test care a ieșit pozitiv pentru coronavirus. Câteva zile mai târziu, pe 22 noiembrie, pacientul a murit.

Ce spune managerul spitalului

Doctorul Alexandru Calancea, managerul Spitalului de Urgență Suceava, a precizat că, din ancheta epidemiologică a rezultat că pacientul a fost dus din zona tampon a spitalului la secția de Neurologie, având în vedere că testul pe care l-a făcut inițial a fost negativ.

Doctorul mai precizează că evoluția stării de sănătate a pacientului nu a fost una favorabilă, motiv pentru care, în data de 14 noiembrie, a fost transferat la Terapie Intensivă, scrie monitorulsv.ro.

„Întrucât nu avea simptomatologie specifică Covid și avea un test negativ la internare, nu s-a ridicat suspiciunea ca pacientul să fi fost internat în perioada de fereastră, de 1-3 zile de la contactul infectant”, a explicat doctorul Calancea, conform informațiilor din ancheta epidemiologică.

Abia în data de 18 noiembrie simptomatologia a ridicat suspiciunea de infecție Covid, iar testul PCR a confirmat-o. Câteva zile mai târziu, pacientul a decedat.

Din datele de până acum, nu este foarte clar în ce circumstanțe s-a infectat Gheorghe Lăcătuș cu SARS-CoV-2, mai spune sursa anterior menționată.

Măsuri pentru ca nimeni să nu se infecteze

Medicul de la Suceava a mai precizat că astfel de situații se pot întâmpla oricând și din acest motiv pacienții care au nevoie de internare în spital sunt nevoiți să respecte măsurile impuse, mai precis respectarea distanțelor și purtarea măștii.

În plus, medicul a mai spus că în ultima săptămână au mai existat astfel de cazuri în care pacienții veniți de la alte spitale aveau un test negativ dar au ieșit pozitivi când au fost testați la Suceava.