Este doliu uriaș în lume. O scriitoare celebră a încetat din viață. Este vorba de Anne Rice, autoarea celebrului roman „Interviu cu un vampir”. Scriitoarea americană este o cunoscută autoare de romane fantasy, precum „Interviu cu un vampir”. Această carte a revoluţionat acest gen literar.

Anne Rice s-a stins din viață, sâmbătă, la vârsta de 80 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de către familie. Fiul scriitoare a dat detalii despre ultimele momente din viața celebrei autoare.

„În ultimele sale ore de viaţă, am stat lângă patul ei din spital şi m-am simţit impresionat de realizările şi curajul ei”, a declarat fiul scriitoarei, Christopher Rice, pe pagina de Facebook a scriitoarei. Acesta a spus  că mama lui a murit în urma complicaţiilor provocate de un accident vascular cerebral.

”Dragi oameni ai paginii. Acesta este fiul lui Anne, Christopher, şi îmi frânge inima să vă aduc această veste tristă. Mai devreme în seara asta, Anne a murit din cauza complicaţiilor rezultate în urma unui accident vascular cerebral”, a scris fiul lui Anne Rice la începutul postării.

Anne Rice a scris celebrul roman „Interviu cu un vampir”, publicat în 1976. Cartea a revoluţionat genul literar dedicat vampirilor şi a fost adaptat pentru marile ecrane într-un film regizat de Neil Jordan în 1994. În film au jucat în rolurile principale pe actorii Tom Cruise şi Brad Pitt. Pelicula a fost nominalizată la Oscar.

Anne Rice a semnat Cronicile vampirilor

De altfel, Anne Rice a scris zeci de cărţi, inclusiv literatură erotică şi romane cu tentă religioasă. Multe dintre volumele sale au fost grupate în seria „Cronicile vampirilor”. Cărţile scriitoarei americane s-au vândut în peste 150 de milioane de copii pe plan mondial. Un alt roman al ei, „Regina damnaţilor”, a fost adaptat pentru marile ecrane într-un film regizat în 2002 de Michael Rymer.

Scriitoarea va fi înmormântată în cadrul unei ceremonii funerare private care va avea loc în oraşul ei natal, New Orleans. O ceremonie publică dedicată scriitoarei americane va avea loc anul viitor în acelaşi oraş. Autoarea celebră a rămas văduvă de 19 ani, de când soțul său, Stan, a murit.

„Anne va fi depusă în mausoleul familiei din Cimitirul Metairie din New Orleans în cadrul unei ceremonii private. Anul viitor, o celebrare a vieții ei va avea loc în New Orleans. Evenimentul va fi deschis publicului și o să invităm toți prietenii ei, cititorii și fanii care i-au adus atâta bucurie de-a lungul vieții”, a menționat fiul scriitoarei.