Elena Iulia Geoană, mama fostului lider PSD și candidat la alegerile prezidențiale, a încetat din viaţă după cum a transmis acesta printr-un mesaj pe o rețea de socializare.

Fostul politician a avut numai cuvinte de laudă la adresa acesteia, spunând că a fost un om bun, o soție, mamă și bunică ce nu poate să fie egalată vreodată. Mircea Geoană a menționat că știe cu siguranță că toți cei care au cunoscut-o au numai cuvinte bune de rostit despre ea și că vor îndruma o rugăciune către aceasta, „care se va întâlni în Ceruri cu tata și cu bunicii mei dragi”.

„Astăzi ne-a părăsit pentru totdeauna, iubita mea mamă, Elena Iuliana Geoană. Un om bun, blând și iubitor, o soție, mamă, bunică și o prietenă fără pereche. Se va întâlni în Ceruri cu tata și cu bunicii mei dragi.

Știu că toți cei care au cunoscut-o vor avea un cuvânt bun și că vor rosti o rugăciune în amintirea ei.

Dumnezeu să o așeze între Cei Drepți și să ne ajute să trecem prin aceste clipe de mare tristețe și durere”, a transmis Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

Mircea Geoană a fost președintele Partidului Social Democrat din aprilie 2005 până în februarie 2010, președinte al Senatului României din decembrie 2008 până în noiembrie 2011, senator, fost Ambasador al României în SUA și Ministru de Externe în Guvernul Năstase.

Din 17 iulie 2019 a fost numit adjunct al secretarului general al NATO de către Jens Stoltenberg, funcție pe care o ocupă și în prezent.