Doliu în televiziunea din România. A murit un jurnalist remarcabil, Horia Eneșel. El și-a dedicat viața comunicării și informării în lumea televiziunii. Cu o carieră impresionantă ce a cuprins poziții de responsabilitate la ProTV, Național TV, B1TV, Adevărul și Cotidianul, Eneșel a lăsat o amprentă puternică în domeniul jurnalismului.

Jurnalist experimentat și respectat, Horia Eneșel a fost nu doar redactor și producător, ci și director de știri și coordonator. El a contribuit semnificativ la evoluția mass-mediei în România. În ultima perioadă avea rezidența la Bruxelles.

Ultimul mesaj transmis pe Facebook

Jurnalistul de televiziune a rămas în continuare conectat la evenimentele din jurul său, așa cum ilustrează și ultima sa postare pe Facebook.

Cu doar câteva zile în urmă, acesta a împărtășit o imagine tulburătoare a protestului fermierilor din Belgia. În acel context, el și-a exprimat dezamăgirea față de zgomotul petardelor în timpul nopții.

Horia Enceșel
Horia Enceșel/SURSA FOTO: Facebook

Colegii de breaslă au transmis mărturii emoționante

Colegii și prietenii de breaslă și-au exprimat durerea pe rețelele de socializare, lăsând mărturii emoționante despre omul și profesionistul Horia Eneșel. Unul dintre ei îl descrie drept „un profesionist, un om vertical și foarte dibace în lumea știrilor”. Un altul își amintește cu nostalgie momentele din trecut, subliniind contribuția sa la evoluția presei de televiziune.

„Drum lin, Horia Eneșel! Am să te port cu mine”, scrie un alt coleg, subliniind nu doar profesionalismul, ci și calitățile umane ale celui dispărut.

Horia Eneșel a fost extrem de respectat în lumea presei

Plecarea bruscă a a lăsat un gol imens în lumea jurnalismului. Reacțiile de tristețe și apreciere reflectă impactul profund pe care l-a avut asupra colegilor săi.

„A plecat Horia! Unul dintre cei mai buni prieteni pe care i-am avut în televiziune! Un profesionist, un om vertical și foarte dibace in lumea știrilor!
Îmi pare rău, Horia! Îți datorez parte din devenirea mea profesională. Iți mulțumesc pentru tot. Să-ți fie bine acolo unde ești! Condoleanțe familiei Eneșel!”, a fost o altă reacție venită din partea celor care l-au cunoscut.