Doliu imens în Biserica din România. Preotul Ionel Vrăjitoru, din Liteni, judeţul Suceava, s-a stins din viață miercuri dimineață, la vârsta de 77 de ani. El era unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi din zona Bucovinei, ajutând la pictarea paraclisului din incinta Spitalului Municipal Dorohoi.

Părintele Ionel s-a născut pe data 1 aprilie 1944, era pensionar și slujea la Altar alături de fiul său, pr. paroh Claudiu Vrăjitoru. Părintele Teodor Ciurariu l-a descris ca fiind un om elegant, plăcut, dar și generos.

„A început si el drumul „urcușul” spre lăcașurile „unde nu este întristare nici suspin”, ci „viață fără de sfârșit”. Un om bun, un Preot cunoscut în toată țara. L-am cunoscut si eu încă din anii studenției de acum peste 30 de ani in urmă… Eu fiind coleg și prieten cu un nepot de-al lui. Un fin psiholog!

Un Preot elegant si plăcut. Un om generos! Am slujit deseori cu el. M-a ajutat să pictez paraclisul din incinta Spitalului Municipal din Dorohoi. Dumnezeu să-l odihnească in pace pe Parintele Ionel. Transmitem sincere condoleanțe Doamnei Preotese cât si Părintelui Claudiu – fiul său”, spune părintele Teodor Ciurariu.

Doliu în Biserică. Un celebru preot s-a stins din viață

Primarul comunei Liteni, Tomiță Onisii, a făcut și el o serie de declarații în acest context. Mai exact, ediul a spus că plecarea la cele veșnice a părintelui Ionel Vrăjitoru este o mare pierdere pentru comunitate.

El l-a descris pe preot ca fiind un om echilibrat, diplomat, dar și un bun psiholog care oferea ajutorul oricărei persoane care avea nevoie. Totodată, acesta a fost și un bun duhovnic, iar, potrivit primarului, întreaga comună a pierdut un om extrem de important pentru întreaga comunitate.

„A fost un om echilibrat, diplomat, un bun psiholog, știa cum să vorbească cu fiecare om care-i cerea ajutorul. A contribuit mult la ridicarea bisericii din satul Vercicani, dar a fost un bun duhovnic și un bun organizator al bisericii unde a slujit toată viața. Îl căutau oameni din toată țara, ceea ce mă face să cred că nu degeaba.

Este o pierdere foarte mare pentru noi. Ne-a fost un sprijin mereu și ne va lipsi foarte mult. Era activ. Un om al acțiunii. În ultimele zile am înțeles că s-a simțit puțin mai slăbit. Asta a fost voia lui Dumnezeu. O să-i păstrăm veșnic amintirea și o să-l pomenim mereu în rugăciuni. Condoleanțe și familiei, soției și celor doi copii”, a fost mesajul primarului Tomiță Onisii, potrivit Monitorulsv.ro.