Doliu în lumea preoților! Unul dintre cei mai apreciați ai Hunedoarei s-a stins din viață

Preotul Antonie Budiul, protopopul din Țara Hațegului, a trecut în neființă. Aceasta a primit, în anul 2016, ”Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincție acordată preoților din Patriarhia Română.

Acesta a fost unul dintre cei mai apreciați preoți din județul Hunedoara, informează adevărul.ro. Tragicul eveniment a fost făcut public de către familia acestuia.

De ce a primit ”Crucea Patriarhală”

Preotul Antonie Budiul a primit cea mai înaltă distincție acordată preoților din Patriarhia Română în semn de prețuire pentru întreaga sa activitate depusă în slujba bisericii.

Acesta și-a început activitatea cu ridicarea unui lăcaș de cult în parohia Streisângeorgiu în vremuri grele pentru biserică, mai exact înainte de anul 1990, precizează Episcopia Devei și Hunedoarei.

Protopopul din Țara Hațegului a mai fost cinstit și pentru implicarea pastoral-misionară exemplară și desăvârșită în ultimii ani, după înființarea Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Mesaj de rămas bun

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care ăși i-a adio de la preotul Antonie Budiul. Acesta le urează condoleanțe familiei și credincioșilor.

”Cu profundă tristețe am primit vestea trecerii la cele veșnice a celui care a fost
Pr. Antonie Budiul
Protopop al Protopopiatului Ortodox Român Hațeg.
Dumnezeu să-i așeze sufletul alături de cei drepți!
Condoleanțe familiei îndurerate și credincioșilor, greu încercați de această tristă despărțire.”, se arată pe pagina de Facebook a lui Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Sursă foto: Dreamstime