Media din România, în stare de șoc! Un jurnalist de 38 de ani s-a spânzurat în garaj. A lăsat în urmă doi copii

Persoana care a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a cere ajutorul Poliţiei a fost soţia sa, Anca Rusu, și ea fostă jurnalistă la Bucovina TV. Femeia a spus că soţul său s-a închis în garaj, probabil cu gândul de a se spânzura, conform informațiilor transmise de monitorulsv.ro

Din păcate, aceasta a avut dreptate. Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii au constatat că bărbatul era deja mort şi nu s-a mai putut face nimic pentru a fi salvat.

Potrivit sursei menționate, Florin Rusu suferea de depresie, ca urmare a unor probleme personale. Regretatul jurnalist a lucrat la Bucovina TV, dar și la publicația Informația de Nord Est. În urma sa au rămas doi copii minori.

Doliu în presa din România

Anterior, Mireille Astrid Popa, o jurnalistă extrem de cunoscută, s-a stins din viață recent, la vârsta de doar 46 de ani. De-a lungul carierei sale a lucrat la mai multe publicaţii din presa centrală.

De menționat este faptul că aceasta provenea dintr-o familie de jurnaliști, însă ambii săi părinți au decedat prematur, așa cum s-a întâmplat și în cazul ei.

Areta Şandru era mama sa, ea fiind fostă ziaristă la Tineretul Liber. Femeia s-a stins din viață la vârsta de 40 de ani, în 1991. Tatăl jurnalistei, Florian Popa Micșan, s-a stins și el din viață anul trecut.

„A fost un om drept, un ziarist riguros. Iar viața lui s-a împărțit între meserie și creșterea și educarea fiicei. Iar începând din 2018 a trebuit să-i fie sprijin puternic lui Mireille, care se îmbolnăvise grav”, a scris Simona Ionescu, în Evenimentul Zilei.

În momentul în care tatăl său a murit, jurnalista a transmis un mesaj emoționant. Aceasta susținea anul trecut că trăiește cu speranța că-și va reîntâlni într-o zi tatăl, într-o altă viață, fiindu-i fiică din nou. Totodată, ea mai adăuga atunci că încă îl așteaptă acasă să îi spună vorbele pe care i le spunea mereu și să îi zâmbeasc, aceasta fiind vizibil afectată de tragedie.

Sursa foto: Dreamstime

Sursă foto secundară: Monitorul de Suceava