Doliu în lumea politică! Un fost parlamentar care a făcut parte din Partidul Social-Democrat (PSD) s-a stins din viață. Este vorba despre fostul parlamentar Anton Miţaru.

„Ne-a părăsit Anton Miţaru: un om drag, un administrator priceput al treburilor judeţului şi municipiului, un politician care a ştiut întotdeauna să negocieze pentru a găsi cea mai bună soluţie pentru comunitatea locală.

L-am cunoscut în numeroase ipostaze – prieten, colaborator apropiat în Primăria municipiului, profesionist gata să preia şi să ducă la bun sfârşit orice sarcină i se încredinţa – şi cu atât mai greu îmi vine, în aceste momente dureroase, să admit că de astăzi, Anton Miţaru a ieşit din viaţă pentru a intra în istoria locală.

De numele său rămân legate o serie de realizări de excepţie în Râmnic şi în judeţ, care vor duce mai departe amintirea unui om dedicat celor din jur”, a transmis Mircia Gutău, primarul orașului Râmnicu Vâlcea.

Anton Miţaru a fost parlamentar PSDR în perioada 2000-2004, iar pentru o scurtă perioadă de timp a fost și director Oltchim.

Un iubit primar s-a stins din viață

Un cunoscut primar PSD din zona Moldovei a încetat din viaţă, la vârsta de 62 de ani. Este vorba despre Dănuț Rotaru, primarul comunei Gorban timp de nouă ani.

Primarul comunei Gorban, ce este situată la circa 50 km de municipiul Iaşi, era internat de trei săptămâni în Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, în urma infectării cu noul coronavirus. Cu toate că fusese declarat vindecat, a rămas cu sechele, iar în combinaţie cu afecţiunile pe care le mai avea, asta i-a fost fatal, în cele din urmă.

Din păcate, starea lui Dănuț Rotaru s-a agravat în ultimele zile şi, în noaptea de marţi spre miercuri, acesta a încetat din viaţă, transmite bzi.ro.

“La data de 24 noiembrie 2021 a decedat la Spitalul de Pneumoftiziologie Iași numitul Rotaru Dănuț de 62 ani, primarul comunei Gorban, județul Iași. Acesta era internat de circa trei săptămâni în unități sanitare din municipiul Iași, inițial infectat cu COVID-19 (declarat ulterior vindecat și rămas cu sechele post infectare). Avea și alte afecțiuni medicale, era intubat de la data de 22.11.2021”, este mesajul transmis de autorităţi după moartea edilului.