Actorul Nino Castelnuovo a murit luni, 6 septembrie, la vârsta de 84 de ani. Actorul se lupta de mai mulți ani cu o boală necrutătoare. Anunţul a fost făcut de soţia actorului, actriţa Maria Cristina Di Nicola, şi cei doi copii ai lor, relatează publicația italiană  La Stampa.

Francesco „Nino” Castelnuovo a fost un actor italian de film, scenă și televiziune, cunoscut mai ales pentru rolul său principal ca Guy Foucher în filmul muzical Umbrelele din Cherbourg.

Viața și cariera lui Nino Castelnuovo

Nino Castelnuovo, născut pe 28 octombrie 1936, a început să interpreteze roluri secundare în filme relativ modeste la sfârşitul anilor 1950, înainte de a fi distribuit în „Rocco şi fraţii săi” (1960), regizat de Luchino Visconti şi avându-i pe afiş pe Alain Delon, Annie Girardot şi Claudia Cardinale.

Născut în Lecco, Castelunovo a început să lucreze pentru televiziune în 1957, anul în care a participat ca mim la programul Zurli ‘, magul de joi, al lui Cino Tortorella. A debutat apoi în film în Un blestemat imbroglio (1959) de Pietro Germi și a continuat să joace roluri secundare ca tânăr actor în numeroase filme, dintre care unele de asemenea, proeminente precum Il gobbo (1960) de Carlo Lizzani. A devenit un actor popular graţie adaptării pentru televiziune a unei capodopere a literaturii italiene, „I promessi sposi” („Logodnicii”), de Alessandro Mazoni. Nino Castelnuovo a devenit cunoscut și în Franţa după ce l-a interpretat pe tânărul Guy, iubitul lui Genevieve (interpretată de Catherine Deneuve) din „Les parapluies de Cherbourg”, un film cult regizat de Jacques Demy şi recompensat cu trofeul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes în 1964. Nino Castelnuovo l-a interpretat şi pe arheologul D’Agostino în celebrul lungmetraj „The English Patient” („Pacientul englez”), regizat de Anthony Minghella în 1996. „Pacientul englez” a câștigăt Oscarul pentru cea mai bună imagine. Castelnuovo a realizat ultima sa performanță de film în 2016 în filmul sportiv „The Legacy Run”.

Sursa foto: Dreamstime