Poliția s-a deplasat la domiciliul acestuia după ce a primit un apel de urgență la ora locală 14:00 din partea unei rude. Actorul Michael K. Williams a fost găsit mort. Acesta avea 54 de ani

Un reprezentant al familiei a confirmat decesul și a cerut presei să-i respecte inimitatea.

Michael Williams a jucat rolul lui Omar Little în serialul de succes „The Wire”. El a dat viață personajului Chalky White din „Imperiul din Atlantic City” („Boardwalk Empire”) și a fost nominalizat la Emmy 2021 pentru rolul lui Montrose Freeman din „Lovecraft Country”, anul acesta. Toate sunt seriale produse de HBO. În „The Wire”, el l-a interpretat pe Omar Little, un homosexual care jefuia bandele de traficanți de droguri, iar în personajul Albert „Chalky” White din „Imperiul din Atlantic City” a jucat tot rolul unui gangster puternic.

Poliția a anunțat că a deschis o anchetă, iar medicul legist va stabili cauza morții.

În apartament ar fi fost găsite accesorii pentru consumul de droguri. Se suspectează că a murit din cauza unei supradoze. De asemenea, actorul nu a ascuns că a dus o luptă cu dependența de droguri, menționează BBC.

„Este sfâșietor să afli așa ceva. Am pierdut un talent enorm în Michael K. Williams”, a scris și pe Twitter actorul George Takei din „Star Trek”.

Într-un comunicat, rețeaua de televiziune HBO, care a difuzat 60 de episoade din „The Wire” între 2002 și 2008, se declară „devastată” de vestea morții lui Michael Kenneth Williams, care a lucrat cu HBO peste 20 de ani.

„Dacă era o scenă de film, ar fi fost cel mai bun. Punct”, a scris actorul Edward Norton, care a lucrat cu Williams la filmul din 2019 „Motherless Brooklyn”.

Născut la New York în 1966, Williams și-a început cariera ca dansator și a făcut parte din trupele Madonnei și a lui George Michael, după care a trecut la teatru și film.