The Independent a publicat un videoclip în care o mulțime de perosnae protesează împotriva pașapoartelor și vaccinurilor pentru copii, și totodată încearcă să intre în complexul din cartierul White City. Ulterior, acesta a fost preluat de mai multe agenții de presă străine.

Potrivit imaginilor publicate, cei aproape 100 de manifestanți s-au adunat la Shepherds Bush Green din apropiere, după care s-au îndreptat către clădirea care adăpostește studiourile, unde canalul ITV difuza seria Loose Women în direct.

Polițiștii s-au mobilizat și i-au întâmpinat pe aceștia. În ceea ce privește nemulțumirile oamenilor, în imaginile surprinse, aceștia au început să strige “rușine vouă, rușine vouă”.

Totodată, o parte dintre aceștia menționau că protestul are loc în fața studoului BBC în contextul în care postul ”nu dă informații corecte”. La rândul lor un alt grup de manifestanți au încercat apoi să forțeze intrarea în clădire,  însă oamenii legi i-au oprit.

Protest în fața studioului BBC

Amintim faptul că Television Centre a fost sediul BBC Television până în 2013, când transmisiunile au încetat de acolo, ca urmare a mutării producției de emisiuni la Broadcasting House din centrul Londrei și la Media City din Salford, Manchester. O mare parte a complexului a fost transformată de atunci în apartamente locative.

Astfel, protestatarii au încercat să intre în BBC Studioworks, o ramură comercială a corporației care a păstrat și a operează mai multe studiouri la clădire încă din 2017.

Un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane a oferit o serie de declarații în acest sens. Potrivit acestuia, nu au fost făcute arestări, însă situația continuă să fie monitorizată.

“Suntem conștienți de prezența unui grup de manifestanți care, după ce au plecat de la Shepherds Bush Green la scurt timp după ora 13:00, sunt acum adunați în afara localurilor comerciale din Wood Lane, White City. Nu au fost operate arestări, dar ofițerii sunt prezenți și vor continua să monitorizeze situația.”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane.

După ce au solicitat întăriri, în final, ordinea a fost restabilită. Un singur ofițer a fost ușor rănit la față, iar în prezent, atacul asupra sa se află sub investigație.