Proteste fără precedent la Paris! Au fost semnalate mai multe deflagrații

În timpul protestului masiv din Paris, oamenii au putut auzi, în timp ce se deplasau dinspre stația de metrou Villiers către Piața Bastiliei, zgomote de explozii, relatează cotidianul francez Le Figaro.

Forțele de ordine de la fața locului au solicitat întăriri prin stațiile lor de emisie-recepție, spunând ”începe să degenereze, ne trebuie întăriri, nu-i vom putea controla cu forțele pe care le avem”.

Cotidianul francez relatează că la 10 minute de la plecarea procesiunii, manifestanții care se aflau în prima coloană au alergat către forțele de ordine și i-au încercuit pe ofițeri. Pentru a-i îndepărta, poliția a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene, a arătat pe Twitter corespondentul trimis de Le Figaro la fața locului.

Participanții vor demisia lui Macron

Alte două mitinguri mai au loc în Paris: unul care pornește din Piața Joachim du Bellay spre Piața Palatului Regal și celălalt care pornește de la Montparnasse spre Ministerul Sănătății.

Protestatarii scandează ”Macron la închisoare” și ”Macron, demisia”. BFMTV informează că poliția a împiedicat formarea unui al patrulea miting, deoarece aceștia nu aveau autorizările necesare