Franţa riscă o creştere puternică bruscă a contaminărilor cu peste 20.000 de noi cazuri de infecţii pe zi la începutul lunii august dacă nu ia urgent măsuri pentru a preveni revenirea epidemiei din cauza răspândirii variantei Delta, a avertizat duminică ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, potrivit Reuters.

Ministrul francez a declarat vineri că, probabil, infecţiile cu varianta Delta vor predomina din acest weekend în totalul contaminărilor pe teritoriul ţării.

Aproape 5.000 de cazuri pe zi, în Franța

Franţa raportase sâmbătă 4.696 de noi cazuri de contaminări faţă de 3.006 de infecţii, cu o săptămână înainte.

„Ceea ce constat eu în Franţa este că spitalizările au încetat să se diminueze de 24-48 de ore, în plus există o mică creştere a activităţii Serviciului medical de urgenţă, în special în Ile-de-France, ceea ce arată că epidemia este într-adevăr pe cale să revină” a apreciat Olivier Veran duminică la Radio J.

„Ţinând cont de tendinţa epidemioligică a acestei variante Delta, mult mai contagioasă decât COVID-19 cu care ne-am confruntat vara trecută, cele 3.000 de cazuri ar putea deveni 6.000 într-o săptămână, 12.000 în 15 zile şi să urce la peste 20.000 sau chiar mai mult la începutul lunii august dacă nu acţionăm”, a adăugat ministrul, Olivier Veran

Aceste declaraţii intervin în ajunul unui consiliu de apărare în sănătate, ce va fi prezidat de şeful statului, Emmanuel Macron, în cursul căruia ar urma să fie abordate întrebări legate de vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din sistemul sanitar, prelungirea „permisului de sănătate” şi testarea gratuită în faţa riscului celui de-al patrulea val al epidemiei, ca urmare a răspândirii variantei Delta.

Ministrul francez îndeamnă oamenii la vaccinare

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a avertizat populația cu privire la al patrulea val al pandemiei. Acesta îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze cât mai repede.

Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a postat pe pagina sa de Twitter, la începului lunii, un mesaj în care avertizează că valul al patrulea al pandemiei de coronavirus va veni la finalul lunii iulie. Mesajul său vine în contextul în care Franța se află la a cincea zi în care rata de infectare a crescut.

“Din cauza variantei Delta, care este foarte contagioasă. Exemplul britanic arată că un al patrulea val este posibil de la sfârșitul lunii iulie”, a scris Veran pe 4 iulie.

În cadrul aceluiași mesaj, ministrul francez îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze cât mai mulți, cât mai repede posibil.

“Trebuie să ne mișcăm și mai repede. Țara noastră este într-o cursă contra timpului”, mai spune acesta.

Sursă foto: Pixabay