Focarul de holeră din Nigeria continuă să facă ravagii: bilanţul morţilor a depăşit deja 2.100 de persoane!

Rată de deces de 3,3%, indică autorităţile medicale

Acest focar de holeră a izbucnit în luna ianuarie a acestui an în Nigeria. Bilanţul tragic a urcat la 2.141 de decese în rândul celor peste 65.000 de cazuri suspecte, potrivit Centrului Nigerian pentru Controlul Bolilor (NCDC), transmite, marţi, agenţia Xinhua.

Au fost raportate în total 65.145 de cazuri suspecte de boală în 23 de state şi pe teritoriul federal al capitalei, dintre care au fost înregistrate 2.141 de cazuri letale, reprezentând o rată de deces de 3,3 procente. Datele provin din buletinul informativ emis marţi, 7 septembrie, de către NCDC cu privire la focarul de holeră din Nigeria.

Numărul cazurilor noi depistate este totuşi în scădere

Conform buletinului informativ recent, numărul cazurilor depistate între 23 şi 29 august s-a redus la 2.127 de la 3.098 înregistrate în săptămâna precedentă.

Centrul de Operaţiuni de Urgenţă “EOC multi-sectorial activat la nivelul doi continuă să coordoneze răspunsul naţional”, se arată în buletinul informativ.

Chikwe Ihekweazu, directorul NCDC, a declarat în luna august că lipsa apei potabile în comunităţile rurale, personalul inadecvat pentru focarul de holeră, precum şi cantităţile insuficiente de vaccin alocate zonelor locale guvernamentale afectate se numără printre principalele probleme întâmpinate în răspunsul la izbucnirea epidemiei.

Holera revine anual în Nigeria, în special în sezonul ploios

Holera este o boală extrem de virulentă care se caracterizează, în forma sa cea mai severă, printr-un debut brusc manifestat prin diaree acută ce poate duce la deces prin deshidratare severă.

Epidemia de holeră din Nigeria persistă, apărând anual, îndeosebi în sezonul ploios şi mai frecvent în zonele insalubre, supraaglomerate, afectate de lipsa alimentelor şi a apei sigure şi în zonele în care defecarea în spaţii publice este o practică obişnuită.

Sursa foto: Dreamstime