Doliu în lumea filmului. Actorul veteran Nollywood, Victor Olaotan, a murit joi, la vârsta de 69 de ani, după o lungă suferință. El a devenit cunoscut pentru rolul său de Fred Ade-Williams în popularul serial TV, Tinsel.

În 2016, actorul a suferit un accident, fiind imobilizat la pat timp de cinci ani. El a luptat pentru viața sa într-un spital din Turcia aproape trei ani, însă în final, a pierdut.

Soția sa, Julia Olaotan, a dat vestea morții sale vineri dimineață. Aceasta a declarat că este recunoscătoare că actorul se poate odihni în cele din urmă după ce a suferit ani de zile.

„A încercat. Nu este ușor să fii prins în propriul corp timp de cinci ani. În sfârșit se poate odihni acum ”, a spus ea.

Victor Olaotan a trecut printr-un adevărat calvar în ultimii ani. El a fost transportat recent înapoi în Nigeria, unde starea sa s-a deteriorat, deoarece familia sa nu-și mai putea permite cheltuielile medicale în străinătate.

Drama trăită de Victor Olaotan

Colegul actor, Richard Mofe-Damijo (RMD) a scris un omagiu colegului său. „Amintirile îmi inundă mintea. De fiecare dată când cânt sau aud Orek-ul lui Adekunle Gold … Îmi amintesc cât de mult ți-a plăcut melodia aceea, a fost piesa noastră.

„Nu numai că m-ai făcut să-l iubesc, ci mi-ai dat o casetă mixtă cu piesa din ea. Ai fost o astfel de vibrație. Mă bucur că cei dragi nu mor niciodată, cu atât mai mult actori. Dar trăiește în amintirile noastre pentru totdeauna. Cea mai profundă condoleanță pentru soția și familia ta. Odihnește-te la putere, prietene și frate.

#victorolaotan
#Rmdsaysso ”, a fost mesajul acestuia.

Amintim faptul că în 2018 actorul a solicitat ajutor financiar pentru a-și facilita tratamentele în afara țării, după doi ani de incapacitate. La scurt timp după Femi Otedola, a fost de acord să-și deconteze factura de aproximativ N39m. Ulterior, soția actorului a confirmat că banii au fost plătiți direct în contul spitalului din Turcia.

Olaotan a apărut în filme precum „Trei înțelepți”, alături de Richard Mofe-Damijo și Zack Orji, „Love Struck” și „Lotanna”. El s-a născut la Lagos la începutul anului 1952 și a studiat drama la Universitatea din Ibadan, la Universitatea Obafemi Awolowo și la Universitatea Rockets, Statele Unite.