Doliu uriaș în lumea filmului! O cunoscută actriță s-a stins din viață. A fost descoperită de poliție

Actrița Veronica Forque, devenită cunoscută pentru rolurile sale în filmele lui Pedro Almodovar, s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. Agenția de presă EFE notează că actrița a participat până acum câteva săptămâni la un concurs culinar la RTVE „MasterChef Celebrity 6”.

Potrivit presei spaniole, care citează o sursă din anchetă, Poliția Națională este cea care a găsit cadavrul. De asemenea, sursa respectivă mai spune că decesul actriței reprezintă, de fapt, o sinucidere.

O persoană a sunat la 112 la ora 12:49 pentru a anunţa o tentativă de suicid pe strada Víctor de la Serna, domiciliul actriţei Veronica Forque. La reşedinţă s-a deplasat personal medical care a confirmat decesul actriţei.

Veronica Forque nu a ascuns niciodată că suferă de depresia care i-a provocat retragerea de la ultima ediţie „MasterChef Celebrity”. Chiar actriţa afirma că a abandonat concursul pentru că „nu mai puteam, corpul meu a spus ajunge”.

Cine a fost Veronica Forque

Presa internațională notează că Veronica Forque a fost fiica regizorului şi producătorului José María Forqué şi a scriitoarei Carmen Vázquez-Vigo, sora regizorului Álvaro Forqué (1953-2014) şi nepoata muzicianului şi compozitorului José Vázquez Vigo.

De-a lungul timpului, aceasta a câștigat patru premii Goya, două Sant Jordi, trei Fotogramas de Plata și a fost recompensată la festivalurile de la Valladolid şi Málaga. Aceasta a jucat în mai multe filme regizate de Pedro Almodovar, precum „¿Qué he hecho yo para merecer esto?”, „Matador” şi „Kika”.

De asemenea, aceasta a lucrat și cu regizorii Fernando Colomo, Manuel Gómez Pereira, Manuel Iborra şi Joaquín Oristrell, dar și cu Fernando Trueba, Pilar Miró, José Luis García Berlanga, Jaime de Armiñán şi Antonio Mercero.

Veronica Forque a jucat și în câteva piese de teatru precum „Divinas palabras”, „Shirley Valentine”, „El sueño de una noche de verano”, „Doña Rosita la soltera”, „El zoo de cristal” sau „Ay, „Carmela!”.

Lumea muzicii este și ea în doliu

Pe lângă decesul care a zguduit lumea filmului, a mai avut loc încă unul care a lăsat în urmă o durere imensă.

Este doliu în lumea muzicii după ce Vicente Fernandez, „regele” cântecului popular şi starul orchestrelor de mariachi,  s-a stins din viață. Întreg Mexicul este în doliu. Acesta a murit în cursul zilei de duminică, chiar în ziua în care a avut loc pelerinajul la Sfânta Fecioară din Guadalupe, ocrotitoarea ţării, informează AFP, relatează Agerpres.

Tragicul anunț a fost făcut de familia artistului. Potrivit sursei citate, Vicente Fernandez s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani într-un spital din Guadalajara, al doilea oraş ca mărime din Mexic.

De menționat este faptul că Vicente Fernandez și-a făcut o adevărată carieră din muzica sa. El a fost un maestru absolut al faimoaselor „rancheras”, cântece despre suferinţele în dragoste, acompaniate de chitare şi trompete.

În ceea ce privește cauza morții, artistul a fost internat după ce a căzut la începutul lunii august în ferma sa de lângă Guadalajara, capitala statului Jalisco, considerat patria tequilei şi fief al celui mai periculos cartel al drogurilor aflat încă în activitate.