Doliu imens în România. Medicul chirurg Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor din Neamț, a fost răpus de COVID. Medicul a fost diagnosticat pozitiv, imediat după incendiul izbucnit la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Medicul chirurg al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost internat inițial la Bisericani, apoi în secția de ATI de la Piatra Neamț, după care a fost transferat la Cluj, localitate în care era stabilită și fiica sa. Fusese confirmat infectat cu coronavirus și, pe fondul altor probleme de sănătate, a fost îngrijit la secția de terapie intensivă. În ciuda eforturilor doctorilor, boala s-a dovedit mai puternică, transmite mesagerulneamt.ro.

Dr. Iosif Koszeghi împlinise 71 de ani, pe 30 octombrie. A fost președintele Colegiului Medicilor Neamț mai multe mandate, începând cu anul 2003 și de-a lungul carierei a fost medicul șef al secției Chirurgie Generală de la Piatra-Neamț. Născut la Oradea, după absolvirea facultății a fost angajat la Spitalul Bicaz și din 1984 a fost medic chirurg la Spitalul Județean Neamț. A fost un medic foarte apreciat de miile de pacienți pe care i-a operat și considerat un bun diplomat de colegii săi.

A fost medaliat cu aur pentru două unguente

În ultimii doi ani a fost medaliat cu aur la Euroinvent pentru două unguente pe care le-a produs împreună cu o colaboratoare de la UMF Iași.

“CMR își exprimă întreaga compasiune și părere de rău cu privire la moartea medicului Iosif Koszeghi, survenită în urma infecției cu SARS-COV-2. Medicul chirurg Iosif Koszeghi, președinte al Colegiului Medicilor din județul Neamț, a pierdut lupta cu noul coronavirus, după ce, se pare că, a contactat virusul la locul său de muncă, în Spitalul Județean Piatra Neamț. Dr. Iosif Koszeghi a fost un medic dedicat, acesta participând efectiv în seara tragediei ce a avut loc în secția ATI COVID a Spitalului Județean Piatra Neamț, implicându-se cu toate riscurile în ajutorarea celor răniți și în acțiunile imediat de după stingerea incendiului”, a transmis Colegiul Medicilor din România.