Doliu în rândul afaceriștilor din România! Liviu Goncea s-a stins din viață

România este în doliu, după ce s-a aflat că omul de afaceri Liviu Goncea, supranumit „milionarul KIA”, s-a stins din viață. Acesta a decedat la doar 63 de ani.

Nefericitul anunț a fost făcut marți, 30 mai 2023, de către fostul edil al Sectorului 1 București, Dan Tudorache, prin intermediul rețelelor sociale.

Sursă: Facebook, Liviu Goncea

„Drum lin spre cer, Liviu! Mulțumesc pentru prietenia ta. Mulțumesc pentru că timp de 30 de ani ai fost alături de mine, ajutându-mă și susținându-mă. Sunt trist, mă doare. Ai plecat dintre noi mult prea devreme.

Mai aveai multe de făcut și de oferit. Dumnezeu să te odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!”, a scris, marți după-amiază, Dan Tudorache pe contul său de Facebook.

Postarea sa a strâns rapid sute de comentarii: „Condoleanțe!”, „Dumnezeu să îl ierte!”, „Drum drept la îngeri!”, „Odihnă veșnică printre îngeri”, „Dumnezeu să-l călăuzească spre lumină și să-l odihnească în tihnă!”, „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sunt onorat de faptul că ne-am cunoscut! Un om deosebit! Condoleanțe familiei!”, „Dumnezeu să-l aibă în grijea Lui.”

Cine a fost Liviu Goncea?

Potrivit Fanatik, Liviu Goncea s-a făcut remarcat în rândul afaceriștilor din România din domeniul auto și prin faptul că a dorit să salveze Rapidul. La un moment dat, a fost acționar al clubului de fotbal, deținând 48% din acțiuni.

Ba mai mult, Liviu Goncea a fost activ și pe scena politică din România. În trecut, a fost membru al Partidului Social Democrat (PSD) și al Partidului Mișcarea Populară (PMP), iar în anul 2012, a candidat pentru funcția de primar al Sectorului 1 București, dorind la acea vreme să mute Gara de Nord în afara Capitalei.

„Vom construi o gară nouă, dincolo de granița orașului. Facem 40.000 de locuințe, 18 hectare de ’parcaje’ și 100 de hectare de spațiu verde. Vom avea un oraș în oraș, cu grădinițe, școli, licee, cinematografe și centre comerciale”, spune el la vremea respectivă.

În 2016, regretatul afacerist a fost ales consilier al fostului edil al Sectorului 1 București, Dan Tudorache, cu care a devenit amic.

Potrivit sursei citate anterior, Liviu Goncea a deținut 51% din acțiunile Mit Motors International și KIA Romauto 51% din acțiunile Baltic Marine Grup SRL, 54% din acțiunile Hera Cleaning SRL și 1% din acțiunile Isuzu Romauto.