Doliu în presa din România! Cunoscutul și apreciatul jurnalist Adi Ilinca, fondatorul publicației Impuls de Argeș, a decedat. Jurnalistul s-a stins din viață sâmbătă noaptea, după o grea luptă cu boala, transmite Argeș Plus.

În anul 2014, jurnalistul a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală. În urma unei operații pe creier făcută în Germania, tumoarea a fost extirpată. Cu toate acestea, cancerul a recidivat, iar starea lui de sănătate s-a agravat.

Redacția Capital.ro transmite condoleanțe familiei și prietenilor!

Doliu în lumea presei!

Radu Ciprian Pop, jurnalistul de radio care a activat zeci de ani la Radio Timișoara, numele său fiind legat de nenumăratele reportaje, interviuri și emisiuni de radio, dar și de campania „Badea Cârțan, ai carte ai parte”, prin care zeci de biblioteci au fost dotate, s-a stins din viață.

Acesta a decedat joi, 25 mai 2023, fix de Înălțarea Domnului, la onorabila vârstă de 73 de ani.

„Unul dintre cei mai pasionați oameni de radio din Timișoara a trecut astăzi la cele veșnice. Radio Timișoara pierde unul dintre cei mai entuziaști și sufletiști jurnaliști prin dispariția lui Radu Ciprian Pop”, au transmis, joi, jurnaliștii de la Tion.

Radu Ciprian Pop s-a născut în anul 1949, în județul Buzău, iar în anul 1990 a devenit redactor la Radio România Timișoara. Între anii 1994 – 1998 a lucrat ca asistent universitar la Facultatea de Ziaristică din cadrul Universității Banatul din Timișoara.

Volume publicate de el sunt: „Planeta fotbal” (1993), „Fapt divers din lumea sportului” (1994),, „Terra – mozaic uman” (1995), „Romania la Campionatul European de Fotbal” (1998), în colaborare cu Livian Hotico, „Caleidoscop de gânduri” (1999), „Oameni cu Pene” și „Urme de cerneală” (2023).

Jurnalistul Dan Teodorescu s-a stins din viață

Luna trecută, presa locală a mai pierdut un mare nume. Dan Teodorescu, un veteran al presei sportive din județul Iași, cu mii de articole, relatări și emisiuni TV și de radio despre evenimentele sportive din Iași, s-a stins din viață.

„O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet nobil s-a înălțat la cer pentru a se odihni în brațele lui Dumnezeu! Trecerea în neființă poartă cu sine o mare durere pe care nimeni nu o poate vindeca, însă iubirea ne lasă amintiri de neuitat, pe care nimeni nu ni le poate fura vreodată. Ele ne rămân ca să ne aline!”, a anunțat Liliana Roibu pe contul ei de Facebook.

În ultimii ani, Dan Teodorescu s-a implicat în diferite proiecte culturale, colaborând și participând la prestigioase acțiuni cultural-sportive din Germania, Austria, Ungaria, Croația, Serbia, Polonia, Ucraina și România în orașe precum: București, Cluj-Napoca, Hunedoara, Galați, Ploiești, Bacău, Vaslui și Iași. În ultimii șapte ani, Dan Teodorescu a editat 32 de cărţi în 34 de volume, în care a prezentat activitatea sportiva și culturală din Iași.