Starul hip-hop MF Doom a murit la vârsta de 49 de ani, veste confirmată de familia sa pe rețelele sociale, în ultima zi din 2020.

Artistul care s-a născut la Londra, cu numele real Daniel Dumile, era cunoscut pentru versurile sale acide și pentru masca pe care o purta și pe care nu a dat-o jos niciodată în public. Într-o postare pe contul de Instagram al rapperului, soția lui, Jasmine, a confirmat joi că acesta murit pe 31 octombrie, după cum transmite BBC News.

Artiști cunoscuți i-au adus un omagiu lui MF Doom prin mesaje postate online. Într-un mesaj adresat rapperului, soția lui a adus, de asemenea, un omagiu „celui mai bun soț, tată, profesor, student, partener de afaceri, iubit și prieten pe care l-aș fi putut cere vreodată”.

Impresarii săi au confirmat decesul pentru revista Rolling Stone.

Binecunoscut pentru masca pe care o purta în public

Născut la Londra, MF Doom s-a mutat la New York în copilărie. În adolescență a făcut parte din grupul de hip-hop KMD, dar după pierderea fratelui mai mic și a colegului de trupă s-a retras din muzică și a ajuns „aproape boschetar”, așa cum chiar el mărturisea.

În 1997, a revenit pe scenele din Manhattan, cu fața acoperită. Ulterior, el și-a ascuns fața pentru restul carierei sale cu o mască a personajului Doctor Doom creat de Marvel.

Debutul său ca MF Doom a avut loc în 1999, după care cariera lui a înregistrat o ascensiune constantă.

Pe lângă cele șase albume solo, a produs o multitudine de compilații, colaborări și albume instrumentale. În 2004, unul din albumele sale a intrat în topuri în SUA și de-a lungul timpului a avut colaborări cu trupe și artiști celebri.

Unul dintre cei mai respectați MC de hip-hop, a făcut apariții la BBC Radio 4 și Radio 1 în care a discutat despre muzica și proiectele sale cu alți artiști. Mulți dintre ei postat pe rețelele sociale pentru a-i aduce un omagiu după ce vestea morții sale a fost făcută publică în ajunul Anului Nou.