Este doliu în Ghencea, după ce un fost mare jucător al Stelei a încetat din viaţă la numai 52 de ani! Este vorba despre fostul mijlocaş Cornel Cristescu.

Cornel Cristescu şi-a lăsat amprenta şi asupra formaţiei FC Argeş

Fotbalistul a mai fost foarte iubit şi apreciat şi la FC Argeş sau Poli AEK Timişoara. El şi-a încheiat cariera la Rocar Bucureşti.

Vestea teribilă a fost dată pe Facebook de fostul portar şi actual antrenor Bogdan Argeş Vintilă.

“Cu durere în suflet vă anunţ că a trecut la cele veșnice, după o grea suferință, bunul meu prieten Cornel Cristescu.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, este mesajul postat de Bogdan Argeş Vintilă.

Cornel Cristescu are în palmares titlul de campion al României, alături de Steaua Bucureşti, în anul 1993, formaţie pentru care a jucat două sezoane.

A fost coleg la Steaua cu Ilie Dumitrescu, Vlădoiu, Panduru şi Gâlcă

El a jucat pentru roş-albaştri în meciul din şaisprezecimile Cupei UEFA, disputat pe Ghencea în 27 noiembrie 1991 împotriva lui Genoa, pierdut cu scorul de 0-1. Antrenorul Stelei era atunci Emerich Ienei, iar din lot mai făceau parte Ilie Dumitrescu, Ion Vlădoiu, Basarab Panduru sau Constantin Gâlcă, scrie sport.ro.

Cornel Cristescu a mai jucat şi în şaisprezecimile Cupei Cupelor împotriva danezilor de la Aarhus, pe 4 noiembrie 1992. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1, iar fostul mijlocas a marcat golul de 1-1 pentru Steaua (vezi video).

La FC Argeş, Cornel Cristescu a fost coleg de cameră cu Bogdan Argeş Vintilă, iar aceştia au cântat chiar şi într-o trupă de hip-hop în anii ’90.