Durere imensă în fotbalul italian! O potenţială stea a fotbalului din Peninsulă a încetat din viaţă la doar 19 ani, în urma unui accident rutier.

Este vorba despre mijlocaşul Daniel Guerini, jucător al echipei Primavera a clubului Lazio. El a murit miercuri, 24 martie, în urma unui accident rutier, titrează Gazzetta dello Sport.

Sursă foto: Instagram

Guerini a mai jucat la echipele de juniori ale Torino, Fiorentina şi Spal

„Suntem şocaţi de durere. Preşedintele şi toţi cei de la clubul Lazio sunt împreună cu familia tânărului Daniel Guerini”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Twitter a clubului Lazio.

Daniel Guerini împlinise 19 ani chiar duminica aceasta. Fotbalistul se afla cu alţi doi prieteni adolescenţi într-un Smart For Four, când autovehiculul lor s-a ciocnit frontal, în jurul orei locale 20:00, pe o stradă din Roma, cu un Mercedes Clasa A condus de un bărbat în vârstă de 68 de ani.

Cei doi tineri din maşina lui Guerini au fost internaţi în stare gravă la spital. Şi celălalt şofer a fost internat, în stare de şoc.

Daniel Guerini era născut la Roma şi a mai jucat la echipele de juniori ale cluburilor Torino, Fiorentina şi Spal. El a fost component al naţionalelor U15 şi U16 ale Italiei.

Uruguayanul Franco Acosta, mort la 25 de ani la începutul acestei luni

O altă tragedie a lovit, tot în această lună, fotbalul internaţional. Uruguayanul Franco Acosta, considerat o mare speranță pentru fotbalul din țara sa, a murit la doar o zi după ce a împlinit 25 de ani.

Fotbalistul a fost găsit mort după ce a fost dat dispărut de câteva zile de familia sa. Uruguayanul s-a înecat în timp ce a încercat să traverseze înot râul Pando.

Villarreal l-a transferat pe atacantul Acosta în ianuarie 2015 și i-a oferit un contract de 5 ani jumate, însă este de menționat că sportivul nu a confirmat plecarea. Ulterior, în 2018, acesta a fost împrumutat la Racing Santander și cedat temporar la Plaza Colonia, echipă din Uruguay.

La începutul anului 2020, acesta a fost lăsat să plece gratis, atunci când a semnat cu Atenas, o echipă din Liga a  2-a uruguayană.

Franco Acosta a marcat 18 goluri în 29 de apariții la echipele de juniori și tineret ale Uruguay-ului. La Villarreal a apărut în 48 de meciuri și a marcat 7 goluri.