Portarul român Ciprian Tătăruşanu, de la Olympique Lyon, va semna joi un contract cu clubul italian de fotbal AC Milan, relatează postul de televiziune Sky.

Tătăruşanu, care va efectua joi vizita medicală iar apoi va semna pe trei ani cu Milan, a evoluat doar în şase partide pentru Lyon în sezonul trecut (în toate competiţiile), fiind rezerva portughezului Anthony Lopes. La Milan el va fi rezerva lui Gianluigi Donnarumma.

A jucat și la Fiorentina

Portarul Naţionalei României nu este la prima sa experienţă în Serie A, el apărând poarta formaţiei Fiorentina în perioada 2014-2017. Tătăruşanu şi-a început cariera la Juventus Bucureşti, iar apoi a mai evoluat la Gloria Bistriţa şi Steaua. Înainte de a ajunge la Lyon a apărat poarta formaţiei Nantes, între 2017 şi 2019.

La AC Milan au mai jucat şi alţi fotbalişti români de-a lungul timpului, Florin Răducioiu, Cosmin Contra, Cristian Daminuţă.

Milan a câștigat oficial 18 trofee internaționale recunoscute de UEFA și FIFA, fiind al doilea cel mai de succes club din lume în ceea ce privește numărul de titluri internaționale, împreună cu Boca Juniors și Real Madrid, rămânând în spatele echipei Al Ahly care deține 20 de titluri internaționale.

Al doilea cel mai de succes club din Serie A

Milan deține recordul de 3 Cupe Intercontinentale și un Campionat Mondial al Cluburilor FIFA. Milan a câștigat Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor de șapte ori, numai Real Madrid depășind acest număr.

Milan a câștigat de asemenea și Supercupa Europei de cinci ori (deținând recordul) și Cupa Cupelor UEFA de două ori. Milan a câștigat fiecare competiție majoră în care a concurat, cu excepția Europa League (în această competiție a pierdut două semifinale, 1972 și 2002).

Pe plan intern, Milan a câștigat 18 campionate, fiind astfel al doilea cel mai de succes club din Serie A după Juventus (31 titluri), fiind la egalitate cu rivalii locali Inter.

Milan a câștigat de asemenea Cupa Italiei de 5 ori și Supercupa Italiei de 7 ori.