Tragedia momentului în România

Este vorba despre Adrian Drăgănoiu, fostul fotbalist de la FC Brașov și Precizia Săcele. Acesta a murit astăzi după ce a fost diagnosticat în 2015 cu ALS, scleroză amiotrofică laterală, conform monitorulexpres.ro

„Adi s-a simțit rău aseară, iar dimineața la ora 5:00 a intrat în comă. Am sperat într-o minune, dar nu a fost așa. E tare greu! Nu pot să cred că Adi ne-a părăsit! Peste câteva zile era ziua lui!“, a transmis Sandu Drăgănoiu, tatăl lui Adrian, pentru sursa menționată.

Medicii nu au găsit încă o soluție

Adrian Drăgănoiu a jucat trei sezoane pentru FC Brașov în prima ligă în anii 1980-1990. După aceea, a fost timp de 10 ani căpitanul Preciziei Săcele în divizia secundă. După finalul carierei a lucrat ca antrenor la juniorii lui CSS Brașovia.

Tragedia a început în 2013, când a fost atins de simptomele afecțiunii care topește mușchii și duce la paralizie. Boala respectivă se instalează pe tăcute iar semnele și efectele sunt aceleași.

Lumea medicală nu a reușit încă să descifreze secretele vindecării ALS (scleroză amiotrofică laterală).

„Dacă aș ști ziua în care voi muri, aș face un chef înainte. Tot citind despre această boală, sunt conștient că poate la un moment dat voi ajunge o legumă sau voi fi menținut pe aparate. Dar nu mă gândesc decât la ziua de mâine, care e cea mai importantă”, spunea regretatul fost fotbalist într-un interviu pentru GSP, acum un an.