Doliu uriaș la Hollywood! O cunoscută actriță s-a stins din viață. Avea origini românești

Actrița Cara Williams s-a stins din viață joi, 9 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Aceasta a fost celebră în Epoca de Aur a Hollywood-ului, fiind chiar nominalizată la Oscar.

Fiica sa, Justine Jagoda, a trimis un comunicat de presă revistei Variety în care confirmă trecerea în neființa a mamei sale, subliniind că aceasta ”nu numai că a fost o actriță strălucitoare cu un timp comedic impecabil, dar a fost și amuzantă, exagerată, plină de căldură și iubitoare”.

„Ar putea face pe oricine să râdă și să zâmbească dacă ar avea o zi proastă. Era tot ceea ce ți-ai putea dori unei mame și nu numai. Este o pierdere tristă să pierzi o femeie din această epocă incredibilă”, a continuat ea pentru revista Variety, citată de evz.ro.

Cara Williams a avut rădăcini românești

Îndrăgita artistă s-a născut sub numele de Bernice Kamiat în Brooklyn, New York, la 29 iunie 1925. Ambii săi părinți au fost imigranți evrei români.

După ce părinții ei au divorțat, Cara Williams s-a mutat în Los Angeles împreună cu mama sa și s-a înscris la Hollywood Professional School.

Regretata artistă a semnat cu 20th Century Fox la vârsta de doar 16 ani, apărând în filme precum „Wide Open Town” și „Happy Land”. Chiar dacă a jucat în numeroase filme, cel mai cunoscut este „The Defiant Ones” (1958), în care a jucat rolul mamei lui Billy. Filmul a fost nominalizat la Premiul Academiei pentru “cel mai bun film”. Actrița a fost nominalizată la Globul de Aur și la Oscar pentru “cea mai bună actriță în rol secundar”.

Cara Williams a fost căsătorită de trei ori

Viața personală a regretatei artiste a avut suișuri și coborâșuri, aceasta măritându-se de trei ori. În anul 1945, Cara Williams s-a căsătorit cu Alan Gray cu care a avut o fiică. Cei doi au divorțat doi ani mai târziu.

În 1952, regretata artistă s-a căsătorit cu actorul John Drew Barymore, fiul lui John Barrymore. Înainte de a divorța, în anul 1959, cei doi au avut un fiu – pe actorul John Blythe Barrymore.

În 1964, Cara Williams s-a căsătorit cu figura imobiliară din Los Angeles, Asher Dann. Mariajul dintre cei doi a durat până când Asher Dann s-a stins din viață, în 2018, la vârsta de 83 de ani.