Doi români din Spania au fost arestați. Se ocupau cu răpirea și torturarea de persoane, pe care le supuneau la presiunii extreme, în încercarea de a obține bani de la ele.

Amenințările vizau inclusiv familiile victimelor, care înainte de a fi eliberate erau supuse unor tratamente extrem de violente.

Doi români din Spania au fost arestați. Sunt acuzați de de detenție ilegală, extorcare și jaf cu violență

Românii făceau parte dintr-o rețea internaționalitate de criminalitate, alături de ei fiind arestați și doi cetățeni spanioli.

Astfel, Garda Civilă din Sueca și Cullera a arestat patru bărbați, doi de naționalitate română și doi de naționalitate spaniolă, cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani pentru infracțiunile de detenție ilegală, extorcare și jaf cu violență.

Ancheta a început la sfârșitul lunii iunie, când un tânăr de 28 de ani a raportat că a fost răpit și torturat, după ce i s-au cerut sume mari de bani, scrie ziarulromanesc.es.

Au folosit o bâtă de baseball și o armă de șoc electric

Presupusii făptași au legat şi i-au pus căluş victimei, apoi au băgat-o în portbagajul unei mașini.

Mai târziu, a fost transferată într-o zonă izolată din Perellonet, unde a fost supusă torturii și maltratării folosind o bâtă de baseball și o armă de șoc electric pentru a o intimida.

După aceste torturi, victima a fost eliberată, iar agresorii i-au acordat două săptămâni pentru a le plăti 50.000 de euro, amenințând că altfel vor riposta împotriva familiei sale.

Amenințări împotriva familiei victimei

După investigațiile efectuate de agenți, s-a stabilit că făptașii, care se prezintă ca o organizație criminală internațională, supuneau victima unei presiuni extreme.

Indivizii au insistat prin extorcare, constrângere și amenințări cu moartea îndreptate atât către bărbatul de 28 de ani, cât și către membrii familiei sale.

Intenția era de a-l condiționa să strângă banii care îi sunt solicitați.

Sursă foto: Dreamstime.