Potrivit ultimelor informații, Spania se reîntoarce la restricțiile de circulație pe timp de noapte însă nu la nivel național, ci doar în anumite regiuni unde numărul infectărilor cu noul coronavirus a crescut semnificativ.

Mai exact, se pare că incidența în cazul tinerilor sub 29 de ani a depășit o mie de cazuri la suta de mii de locuitori. În acest context, Catalonia a anunțat că va interzice consumul de mâncare sau băuturi în spațiul public și va limita toate activitățile după miezul nopții.

De cealaltă parte, Valencia anunță o răsturnare completă de situație, fiind prima  comunitate care va relua restricțiile de circulație pe timp de noapte pentru a se asigura că tinerii nu mai ies să petreacă fără a ține cont de măsurile de siguranță.

În același timp, comunitatea valenciană a limitat reuniunile la maximum 10 persoane, a închis toate localurile de noapte, iar în 32 de localități nimeni nu mai are voie să iasă din case între ora 1 și 6 dimineața.

Spaniolii susțin reluarea restricțiilor

Deși în România sau în alte țări din Europa populația se arată iritată de măsurile impuse de autorități, spaniolii sunt la polul opus. Mai exact, aceștia sunt de acord cu reluarea restricțiilor și chiar cred că autoritățile s-au grăbit cu relaxarea înainte ca lumea să fie vaccinată.

În acest context, autoritãțile din Valencia și Madrid au hotãrât sã cheme tinerii mai repede la vaccinare, mai ales că noua variantă Delta este foarte contagioasă. În ceea ce privește numărul infectărilor, cele mai multe cazuri au fost diagnosticate în Catalonia, peste 8.000 de la o zi la alta, relatează Ştirile TVR.

O reacție în acest sens a venit din partea medicilor de la Terapie Intensivă din Barcelona, care susțin că noul profil al bolnavilor de COVID din ATI este al pacienților cu vârstă sub 35 de ani și obezitate.