Viteza de circulaţie în Paris, limitată la 30 de km/h. Se întâmplă din luna august

Primăria din Paris vine cu o nouă măsură care ar putea stârni nemulţumire printre șoferii din Paris, potrivit informațiilor transmise de lefigaro.fr

Amintim că anunțul vine după ce autoritățile pariziene au adoptat mai multe decizii, printre care și reforma parcărilor, care vor intra în vigoare la începutul anului 2022.

Răspunsul oferit de adversarul primarului

În urma deciziei respective, adversarul primarului, Aurelien Veron, transmite  că toată această situaţie va fi „un vis”, după ce aproximativ 60% dintre zonele capitalei sunt limitate la o viteză de 30 km/h.

Totuși, deplasarea se realizează cu o viteză medie de doar 16 km/h pe aceste porţiuni, potrivit sursei menționate. Măsura va intra în vigoare pe 30 august, dată la care autorităţile spun că în mod normal aglomeraţia din oraş nu va fi foarte mare, momentul respectiv reprezentând perioada de vacanţă a locuitorilor din Paris.

De asemenea, o consultare efectuată la sfârșitul anului 2020 de către autorităţi arată că  „59% dintre parizieni sunt în favoarea reducerii vitezei la 30 km/h pe străzile capitalei, cu condiția ca pe anumite axe să rămână la 50 km/h”.

Deputatul David Belliars transmite că decizia a fost implementată pentru a reduce utilizarea maşinilor de către locuitorii oraşului, cât şi dorinţa de a asigura accesul mai usor al pietonilor, bicicliştilor si vârstnicilor. Această măsură își propune și să facă din Paris un oraș mai puțin zgomotos, susține David Belliard. „Reducem poluarea fonică şi fluidizăm traficul prin reducerea efectelor accelerației și decelerării”, a spus deputatul.

Mai apoi, opoziția de dreapta a catalogat situaţia drept un anunț brutal. „Ne aşteptăm să adopte o astfel de iniţiativă, dar nu atât de repede și am crezut că va avea loc o dezbatere reală. Ne întrebăm cu adevărat la ce servește Consiliul de la Paris” , a menţionat Aurélien Véron.

Sursă foto: Dreamstime