Probleme cu legea în Ungaria pentru doi români! Cei doi bărbaţi au fost arestaţi, fiind suspectaţi de spălare de bani, potrivit informaţiilor oferite marţi de Inspectoratul de Poliţie din Bács-Kiskun pe site-ul police.hu.

Conturi bancare deschise cu acte false, unde ajungeau bani din alte infracţiuni comise în străinătate

Cei doi români, în vârstă de 32 şi 44 de ani, sunt suspectaţi că ar fi deschis mai multe conturi bancare cu documente false, în mai multe zone din Ungaria. În conturile respective soseau apoi bani proveniţi din infracţiuni comise în alte ţări, potrivit agenţiei Rador.

Ancheta poliţiştilor din Ungaria a indicat că cei doi bărbaţi români s-au declarat a fi cetăţeni din Italia şi au deschis conturi în mai multe sucursale bancare din Ungaria, cu acte de identitate false. Aceste fapte au avut loc în martie şi aprilie 2021.

Ulterior, în aceste conturi au fost viraţi bani din străinătate, proveniţi din infracţiuni, comise mai ales în Spania.

O parte din bani au ajuns ulterior în Estonia

O parte din banii sosiţi în conturile băncilor din Ungaria au fost apoi transferaţi în Estonia sau ridicaţi în numerar de la bancomate din străinătate.

Cei doi infractori români sunt acuzaţi de spălare de bani şi fals în acte publice. Ei au fost arestaţi în apropierea unei bănci de lângă Lacul Balaton.

Conturile au fost blocate de bancă, iar banii au fost sechestraţi de poliţie.

Cei doi români au fost interogaţi şi apoi reţinuţi de poliţişti. Duminică, pe 9 mai, judecătorul de instrucţie competent a dispus arestarea lor, la cererea acuzării.

Sursă foto: Dreamstime